fbpx

V samo 48 urah prijeli kar 186 nezakonitih migrantov! Od tega so samo novomeški policisti v torek prijeli 137 migrantov!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Prihodu nezakonitih migrantov ni videti konca. V sredo so iz policijskih postaj na območju Belokranjskega, Novomeškega in Kočevskega poročali, da so od ponedeljska prijeli skupno kar 186 nezakonitih migrantov. Od tega so samo na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto v dveh dneh prijeli 165 migrantov, na območju PU Ljubljana pa 21 nezakonitih migrantov.

Novomeški policisti so samo v torek prijeli 137 migrantov, kar je rekord. Prijeli so jih v krajih: Žuniči, Dramlje, Radenci, Bojanci, Kanižarica, Griblje in Miliči ter v Cerkljah ob Krki. Med prijetimi je bilo največ državljanov Pakistana, kar 104, po številu pa so sledili državljani Alžirije (10), Bangladeša (8), Somalije (8), Maroka (3), Indije (3) in Iraka (1).

V ponedeljek so v tovornjaku srbskih registrskih oznak v tovornem delu (na območju Novega mesta) našli 3 migrante z afganistanskim državljanstvom. Črnomaljski policisti so na Lokvah pri Črnomlju ustavili avtomobil slovenskih registrskih oznak, v katerem je Sirec prevažal 6 migrantov, od tega 5 iz Sirije in 1 iz Palestine. Sircu so odvzeli prostost, avtomobil pa zasegli.

Dodatno so policisti v ponedeljek prijeli še 19 migrantov, in sicer na območju Bojancev in Gorjancev, v okolici Novega mesta ter v Dobovi in Blanci (v Posavju). Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (12), Kosova (3), Pakistana (3) in Maroka (1). Glede prijetih so sporočili, da postopki še niso končani, kar pomeni, da še ni znano, ali jih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom ali pa bodo ti odpeljani v azilni dom, poroča Moja Dolenjska.

Foto: Twitter

V Ljubljani prijeli 21 migrantov
V 48 urah so na območju Policijske uprave Ljubljana prijeli 21 migrantov. Od tega 8 migrantov v ponedeljek v Štalcerjih pri Kočevju, v torek pa še preostalih 13 migrantov, ki so jim policisti prišli na sled v Rajndolu, Krkovem nad Faro, v Grosuplju in Ljubljani. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Alžirije in Irana. Postopki z migranti še potekajo, so sporočili iz PU Ljubljana.

Hana Murn