V Sevnici pred kulturnim dnem podelili Prešernove plakete

Datum:

Slovenski kulturni praznik so v Sevnici sinoči obeležili s tradicionalno osrednjo občinsko slovesnostjo, na kateri so podelili tudi Prešernove plakete in priznanja Zveze kulturnih društev Sevnica za dosežke na področju kulturnega ustvarjanja.

Zlato Prešernovo plaketo je prejela folklorna skupina Spomin DU Sevnica, srebrno pa Dušan Markošek in Jerca Šantej. Prešernovo priznanje sta prejeli plesna skupina Mlade žurerke DU Tržišče in Ana Kozinc.

Zbrane sta pozdravila župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik Zveze kulturnih društev Sevnica Jože Novak. Slavnostna govornica je bila pisateljica Alenka Rebula Tuta. V preddverju dvorane so si obiskovalci lahko ogledali tudi razstavo izbranih likovnih del XXII. Mednarodnega sevniškega likovnega shoda Grad 2022.

Proslave se je udeležil tudi posavski poslanec Tomaž Lisec (SDS). “Vrhunska proslava ob Kulturnem prazniku v Sevnici. Poklon slavnostni govornici, čestitke nagrajencem in pokončno praznovanje praznika slovenske kulture,” je zapisal na Facebooku.

Moje Posavje

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...