fbpx

V SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems ponovno radodarni s štipendijam

SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems za prihajajoče šolsko 2018/19 leto razpisujeta 46 štipendij za dijake in študente. Nadarjenim in motiviranim učencem različnih tehničnih programov poleg štipendije nudijo tudi druge ugodnosti, kot je možnost nadaljnjega študija in po končanem študiju tudi zaposlitev.

Štipendije podjetja razpisujeta za različne srednješolske in študijske programe; štiri štipendije za univerzitetni program inženirstva materialov, tri za magistrski, univerzitetni, visokošolski ali višješolski program strojništva, eno za visokošolski ali višješolski program mehatronika, 15 štipendij za srednje tehniško izobraževanje metalurških tehnikov, 10 za poklicno izobraževanje metalurgov, 9 za oblikovalce kovin in štiri za strojne tehnike. V šolskem 2017/18 letu sta podjetji razpisali 41 štipendij, letos je torej na voljo pet štipendij več kot lani.

Študentom razpis poleg same štipendije nudi tudi možnost opravljanja strokovne prakse, brezplačen najem učbenikov na srednji šoli za program metalurški tehnik, možnost nadaljnjega študija in štipendiranja na univerzitetnem programu metalurgije in zaposlitev po končanem izobraževanju. Dijaki in študentje, ki bi želeli eno izmed 46. kadrovskih štipendij, imajo za oddajo vloge še nekaj časa. Rok prijave za poklicne in srednje šole se izteče 31. avgusta, za fakultete pa 30. septembra.

Več preberite TUKAJ