fbpx

V Sloveniji v sredo zaznanih 43 novih okužb covid-19! Število iz dneva v dan narašča!

Foto: epa

Včeraj je bilo v Sloveniji zaznanih 43 novih okužb, 15 oseb pa je okrevalo. Poleg tega so bili trije hospitalizirani, trije pa odpuščeni iz bolnišnične oskrbe, z intenzivne nege pa je bila odpuščena še ena oseba. Umrl ni nihče. Vlada je sicer pred dnevi za javnost sporočila, da je aplikacija #OstaniZdrav za sledenje okužbam že na voljo in poziva k njeni uporabi, da bi se tako čimbolj razbremenilo slovenske epidemiologe. 

Število okužb z novim koronavirusom se v Sloveniji alarmantno povečuje, saj so včeraj namerili kar 43 novih tovrstnih okužb. Do 19. avgusta je bilo v Sloveniji potrjenih vseh okužb 2536, aktivnih primerov pa je bilo na ta dan 313. Do 20. avgusta pa je bilo hospitaliziranih 17 oseb, dve sta se znašli na intenzivni negi, umrlo pa je 129 oseb, poroča Covid-19.sledilnik. 

Pred dnevi pa je minister za javno upravo Boštjan Koritnik za javnost sporočil, da je mobilna aplikacija, ki bo pomagala zajeziti širjenje novega koronavirusa in bo njena uporaba prostovoljna, že na voljo v spletni trgovini: “Aplikacija #OstaniZdrav je uspešno prestala preverjanja in je že na voljo v spletni trgovini Google Play.”

Ob tem je navedel, da gre za pripomoček, ki uporabniku sporoči ali se je znašel v bližini okužene osebe. Gre za nekaj, kar v kombinaciji z upoštevanjem priporočil s strani posameznikov, pripomore k zajezitvi širjenja novega koronavirusa, posledično pa k varovanju zdravja nas in celotne populacije.

Domen Mezeg