fbpx

V soboto čistilna akcija Čisto morje – Naš Ponos

Vir: Vojko Rotar

Potapljaško društvo Oceanik to soboto vabi na že tradicionalno čistilno akcijo Čisto morje – naš ponos. V sklopu dogodka bo med 9. in 14. uro na Ukmarjevem trgu v Kopru obiskovalcem na voljo program, namenjen ozaveščanju o pomembnosti varovanja morja, ki predstavlja zelo pomemben ekosistem našega planeta.

Čistilna akcija, že 14. po vrsti, se po omejitvah zaradi ukrepov v zvezi z epidemijo covid-19 vrača v središče Kopra, v Oceaniku pa so k sodelovanju povabili tudi kolege iz potapljaških društev iz vse Slovenije.

Preberite še: Uspeh Stanovanjskega sklada: pridobljena nepovratna sredstva v višini 108,25 milijona evrov za gradnjo novih najemnih stanovanj

potapljač

Fotografije: Vojko Rotar, Potapljaško društvo Oceanik. Vir: Ekopercapodistria

Na pomolu si bo mogoče ogledati nesnago, ki jo bodo potapljači izvlekli z dna morja in se tam znajde povečini zaradi človeške roke. Nekdanji oskrbnik Akvarija Piran Valter Žiža pa bo predaval o živih bitjih v morju in posledicah, ki jih ima onesnaževanje za morski ekosistem.

Fotografije: Vojko Rotar, Potapljaško društvo Oceanik. Vir: Ekopercapodistria

Organizatorji bodo poskrbeli tudi za mlajše in starejše obiskovalce z delavnicami in kvizi na temo spoznavanja življenja v morju in njegovega ohranjanja, so še sporočili iz koprske občine.

Vir: Primorska24