V sredo potrjenih 53 novih okužb s covid-19

V Sloveniji smo ponovno priča naraščanju okužb s koronavirusom. V sredo smo jih zabeležili kar 53, dan poprej pa 55, kar je najvišje število zabeleženega števila okužb vse od konca marca. V bolnišnici se trenutno zdravi 26 ljudi, med katerimi so štirje na intenzivni negi. Iz bolnišnice so bili odpuščeni trije, nihče pa za covid-19 ni umrl. 

Število okužb je pričelo ponovno strmo naraščati. V sredo je bilo opravljenih 1653 testiranj, med katerimi je bilo kar 53 posameznikov tudi okuženih. V torek pa je bilo opravljenih 1608 testiranj, med katerimi je bilo okuženih 55 posameznikov.

V bolnišnici se trenutno zdravi 26 posameznikov, med katerimi se štirje zdravijo na intenzivni negi. Iz bolnišnice so bili odpuščeni trije, nihče pa v sredo za koronavirusom ni umrl.

Vir: Vlada RS

V Sloveniji se število testiranj povečuje, skupno pa je bilo testiranih 162.132 posameznikov.

Vir: Vlada RS

Število okužb je tako naraslo na najvišje število v zadnjih petih mesecih, medtem ko smo nazadnje 55 okužb zabeležili 30. marca.

Vir: Vlada RS

Največ okužb beležimo v Osrednjeslovenski, Savinjski in Pomurski regiji. Skupno smo zabeležili 2979 okužb, med katerimi je bilo okuženih več žensk (1504) kakor moških (1475).

Sara Kovač