V Strelskem centru Gaj bo evropsko prvenstvo v trapu

Foto: Strelski center Gaj

V Strelskem centru Gaj potekajo na streliščih še zadnje priprave za tekmovanja na 50. Evropskem prvenstvu v univerzalnem trapu v streljanju s puško šibrenico, na katerem se bo med 8. in 11. junijem za odličja potegovalo okoli 200 evropskih strelk in strelcev. Med njimi bo 11 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev.

Za odličja se bo potegovalo okoli 200 tekmovalk in tekmovalcev iz desetih evropskih držav. Nastopili bodo športniki iz Španije, Avstrije, Italije, Francije, Velike Britanije, Nemčije, Češke, Slovaške, Švice in Slovenije. Med drugimi bodo od naših tekmovalcev nastopili tudi: Milan Svetec, Iztok Topolovec, Dušan Hojnik, Stanko Rojko, Alois Goiser, Christian Siller in Tea Topolovec.

Med evropskimi vrhunskimi strelci v univerzalnem trapu pa pričakujejo lanskega svetovnega prvaka v kategoriji Master Gibiina Calogera iz Italije, prijavljen pa je tudi drugouvrščeni z lanskega svetovnega prvenstva v isti kategoriji, Španec Cenamor Magan Manuel. V kategoriji Senior pričakujejo svetovnega podprvaka iz Italije Mannoa Roberta in v isti kategoriji četrtouvrščenega na svetovnem prvenstvu, prav tako Italijana, Zecchija Pietra. Pri ženskah prihajajo drugo-, tretje- in četrtouvrščene z zadnjega svetovnega prvenstva: Zaviskova Tereza (CZE), Revello Bianca (ITA), Amighetti Rachele (ITA). Ne bosta pa manjkala drugouvrščeni v kategoriji Open (vsi tekmovalci v konkurenci) z lanskega svetovnega prvenstva v Italiji Francoz Couvidat Fabien in Italijan Narducci Stefano, četrtouvrščeni v isti kategoriji.

Sara Kovač