fbpx

V tolmunu ferate našli poškodovano 45-letnico

Foto: GRS Kranjska Gora, GRZS

Preklicali so iskanje 45-letne Vesne Jene potem, ko jo je v iskalni akciji s pomočjo termovizije v tolmunu ferate Jerman v Gozd Martuljku živo našla posadka policijskega helikopterja. Gorski reševalci so jo nato z vrvno tehniko dvignili na vrh ferate, od tam pa jo je vojaški helikopter odpeljal v zdravstveno ustanovo.

V iskalni akciji so sodelovali kranjskogorski gorski reševalci in gorska policijska enota z ekipo policistov iz Policijske postaje Kranjska Gora.

Foto: GRS Kranjska Gora, GRZS

Kot navajajo na Policijski upravi Kranju, je ženska je med spuščanjem po ferati zdrsnila in po padcu poškodovana obležala v tolmunu v vpadnici ferate. “Bila je povsem brez opreme za tovrstni plezalni objekt. Tudi sicer so ferate namenjene vzpenjanju in ne sestopanju. V kolikor bi zenska ta del, kjer je zdrsnila, premagala, bi jo čakal se težji del in kot kaze, bi bilo reševanje potrebno v vsakem primeru.” Ljudje svetujejo, da naj se ne takih podvigov ne lotevajo tako neresno in nepripravljeni, ker s tem tvegajo svoje življenje.

Foto: GRS Kranjska Gora, GRZS

45-letnica je bila pogrešana od včeraj popoldan. Policijska uprava Kranj se je zahvalila ekipam za sodelovanje in pomoč. “Brez takega sodelovanja, profesionalnosti ekip in razpoložljive opreme, bi bil razplet lahko drugačen,” so še dodali.

Nina Žoher