fbpx

V zadnjih 24 urah policisti ujeli 20 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

V zadnjih 24 urah so na interventno številko Policije “113”  sprejeli 1217 klicev. 474 interventnih klicev je zahtevalo posredovanje policistov, med njimi je bilo prijavljenih tudi 93 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

Zgodila se je prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 10 nesreč z lažjimi, v preostalih 82 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. 14 vozil je bilo zaseženih zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu, nobenega voznika pa niso pridržali.

25 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih je bilo opravljenih na področju javnega reda in miru. PU Celje in Nova Gorica poročata o dveh kršiteljih.

Ob 17.14 sta na Koroški cesti na območju občine Kranj trčili vozili, intervenirali so gasilci GARS Kranj, PU Kranj in reševalci NMP Kranj.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 38 poškodovanj tuje stvari, 31 tatvin, 16 vlomov, po 5 nasilij v družini in povzročitev telesnih poškodb, po 2 ponarejanji listin in ponarejanji denarja ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnjo. Da so zavarovali žrtve nasilja v družini, so 4 osebam na območju PU Celje in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V preteklih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 20 oseb, in sicer 12 na območju PU Koper, 5 na območju PU Novo mesto in 3 na območju PU Maribor. Med njimi je bilo 8 državljanov Afganistana, 6 državljanov Irana in 3 državljani Indije.

Tanja Brkić