fbpx

V zadnjih 24 urah prijeli kar 77 nelegalnih migrantov

Slika je simbolična.

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1598 klicev. Med 622 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, so obravnavali 136 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile 3 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 20 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 113 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov je bilo kršiteljem zaseženih enajst vozil. Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnih krajih in 24 v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja in izrekli pet ukrepov prepovedi približevanja. Med kaznivimi dejanji je bilo 36 tatvin, 18 kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, 7 kaznivih dejanj nasilja v družini, šest vlomov, pet kaznivih dejanj grožnje, eno kaznivo dejanje povzročitve telesne poškodbe in eno kaznivo dejanje, povezano z zlorabo drog.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 77 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 58 na območju PU Koper, 19 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (22), Pakistana (22) in Somalije (18).

Portal-OS