Vabijo jih v koalicijo, a na družbenih omrežjih jih žalijo

Poslanka Levice Nataša Sukič. (vir: Moje Posavje)

Poslanci opozicijskih LMŠ, SD, Levice in SAB v preteklih tednih poslance SMC in DeSUS pogosto vabijo, naj skupaj z njimi oblikujejo koalicijo proti trenutni vladi, naj razmislijo o svoji odgovornosti in podobno, istočasno pa jih na družbenih omrežjih žalijo.

Primer takšnega ravnanja je poslanka Levice Nataša Sukič. Slednja je poslancu DeSUS Branku Simonoviču v petek na Facebooku na primer očitala, da se ob tem, ko se ni odločil prispevati podpisov za konstruktivno nezaupnico, spreneveda. Vprašala ga je, kdo mu je dal kruh poslanca – ali DeSUS ali Janez Janša, ter ga obtožila, da je izdal volivce. Enako, kot je zapisala, velja za stranko SMC.

Pri tem je celo podprla grožnje, ki so jih v zadnjem času deležni nekateri poslanci DeSUS in SMC, ko je zapisala: “Prosim, prizanesite nam vsaj z javkanjem, zakaj vam ljudje puščajo sporočila v stilu heroj ali izdajalec. Res, vsaj s tem nam, prosim, prizanesite razni simonoviči in periči”.

Pri tem je seveda poleg Simonoviča mislila poslanca SMC Gregorja Periča, ki je bil v preteklih dneh prav tako deležen groženj.

Ob vsem tem apeliranju na poslance DeSUS in SMC, je seveda jasno le eno – to je, da poslance, podpornike Erjavca, nikakor ne skrbi, kako dela trenutna vlada, ampak gre izključno za to, da na poslance SMC in DeSUS pritiskajo zato, ker jih potrebujejo, da bi lahko spet vladali.

Moje Posavje