fbpx

Več kot 100 migrantov nezakonito vstopilo na slovensko ozemlje, nadaljnjo pot jim je preprečila slovenska policija

Fotografija je simbolična (Foto: Policija)

V obdobju med četrtkom in ponedeljkom so policisti PU Koper skupno obravnavali 103 nelegalne migrante, ki so nezakonito vstopili na slovensko ozemlje.

V  četrtek  so policisti obravnavali 21 nelegalnih migrantov. Pri Zabičah so prijeli  2 državljana Kosova; pri Pavlici 6 državljanov Pakistana; pri Mali Bukovici  12  državljanov Pakistana; pri Mostičju pa še 1 državljana Irana. Vse osebe so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V  petek  so  policisti  obravnavali  42  nelegalnih migrantov. Pri Dolenjem potoku  so  prijeli  3  državljane  Pakistana  in  1 državljana Nigerije; v Podgradu  2  državljana  Bangladeša  in  2 državljana Pakistana, ki ju je v osebnem  avtomobilu  vozil  Ukrajinec; v Dolenjah pri Jelšanah 1 državljana Afganistana;  v  Obrovu  4  državljane Pakistana; na Starodu 16 državljanov Iraka  (azil);  pri  Malih  Ločah pa še 13 državljanov Pakistana (azil). 29 oseb  je  zaprosilo  za  azil,  zato  so  bile  nastanjene  v  azilni dom v Ljubljano, preostali pa so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V  soboto so policisti obravnavali 24 nelegalnih migrantov. Pri Rakitovcu so prijeli  9  državljanov  Iraka  (azil);  pri  Kozini 4 državljane Pakistana (azil);  v  Hrušici  1  državljana  Irana  in 1 državljana Afganistana; pri Rodiku  5  državljanov  Nepala  (azil); na cesti Obrov – Golac 1 državljana Afganistana;  pod Slavnikom pa še 3 državljane Pakistana.  Skupno jih je za azil  zaprosilo  18,  zato  so  bili odpeljani in nastanjeni v azilni dom v Ljubljani, preostale so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V  nedeljo so policisti obravnavali 16 nelegalnih migrantov. Pri Bertokih so prijeli  1  državljana Maroka (azil); pri Prapročah 10 državljanov Iraka; v Hrušici  pa  5 državljanov Pakistana. Državljan Maroka je zaprosil za azil, preostale pa bodo danes vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Sara Kovač