Večkratni požar v naravi pri Kerinovem Grmu

Sinoči so imeli gasilci PGE Krško precej dela, saj je na območju Kerinovega Grma gorelo in to kar trikrat. Dne 30. 6. 2023 ob 22.05 smo bili prek ReCO Brežice obveščeni o požaru v naravi pri naselju Kerinov Grm. Izvozili smo z enim vozilom in dvema gasilcema, tehničnima reševalcema. Hkrati z nami so bili aktivirani tudi gasilci PGD Veliki Podlog. Ob prihodu na kraj dogodka so policisti PP Krško zavarovali kraj posredovanja, gasilci PGE Krško in PGD Veliki Podlog pa smo požar v izmeri 10 krat 20 metrov pogasili z vodo iz cisterne. V enoto smo se vrnili ob 22.48.

Ob 23. uri smo ponovno dobili prijavo iz ReCo Brežice, da gori njiva ječmena pri naselju Kerinov Grm. Ponovno smo izvozili z enim vozilom in dvema gasilcema, tehničnima reševalcema. Hkrati z nami so bili aktivirani gasilci PGD Veliki Podlog. Požar v izmeri 20 krat 10 smo uspešno pogasili.

Še med izvajanjem druge intervencije je zagorelo na tretjem koncu, vendar je bil začetni požar zaradi hitrega posredovanja pogašen, še preden se je razvil v popolnoma razvit požar. V enoto smo se vrnili ob 23.40.

 Moje Posavje