fbpx

Velenje: preiskovalni sodnik odredil pripor nasilnežem!

Foto: Pixabay

Pisali smo že o tem, da se tudi v Velenju pojavlja vandalizem in nasilništvo, ki ga Velenjčani nikakor ne morejo sprejeti, še manj odobravati.

V preteklem mesecu so bili policisti o teh nasilnih dejanjih kar nekajkrat obveščeni, zato so zaostrili nadzor in nasilneže odstranili z ulic Velenja.

Takole beremo v policijskem poročilu:

“Velenjski  policisti  so  bili  v  preteklem  mesecu  večkrat  obveščeni  o poškodovanju stvari  in  nasilju  v  Šaleku,  v Velenju. Zaradi navedenih prijav so poostrili nadzor na tem območju in pri tem identificirali združbo mlajših  moških, ki je izvajala nasilje. Pri večini nasilnih dejanj so bili prisotni 20-letnik ter dva 21-letnika, vsi doma z območja Policijske postaje Velenje.”

V policijskem poročilu beremo tudi o kaznivih dejanjih, ki so jih zagrešili ti mlajši moški:

– 21-letnik je 18. februarja v nakupovalnem centru v Velenju napadel občana in ga hudo poškodoval.

– 9. marca je trojica v sodelovanju z mladoletnikom v Šaleku fizično grozila predstavnikom mestnega redarstva, z grožnjami pa so nadaljevali tudi preko družbenih omrežij. V postopku so policisti 21-letniku zasegli nož.

– 13. marca so s palicami in nožem grozili občanki, ki je bila na sprehodu s hčerko  in napadli  dva  moška,  ki  sta poskušala občanko in njeno hčerko braniti  pred njimi. Oba so z udarci s pestmi lažje poškodovali.

– Policisti so na kraju pri enemu nasilnežu našli prirejeno plastično kartico z bodalom. V postopku se je lastnik kartice policistu uprl in ga lažje poškodoval.

– Zoper trojico  so  devetnajstkrat  ukrepali  še  zaradi  kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, osemkrat zaradi kršitev Zakona o orožju ter trikrat zaradi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

– 20-letniku  in obema 21-letnikoma smo v tem tednu odvzeli prostost in jih s kazensko ovadbo  privedli  k  preiskovalnemu  sodniku,  ki  jim je odredil pripor.

– O posameznih dejanjih osumljenih, policisti še zbirajo obvestila in bodo kazensko ovadbo po zbranih obvestilih dopolnili.

– Oba 21-letnika so v preteklosti že obravnavali zaradi več kršitev javnega reda in miru,  ter  zaradi  kršitev Zakona o orožju ter zaradi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

– 20-letnik je bil v preteklosti obsojen zaradi kaznivih dejanj tatvin in prikrivanja. Kazensko so ga ovadili še zaradi tatvin vozil, kaznivih dejanj s področja prepovedanih  drog, groženj, nasilništva ter napada na uradno osebo.

Trojica priprtih je torej osumljena:

“… več  kaznivih  dejanj  nasilništva po 296 čl. KZ-1, kaznivih  dejanj groženj po 135 čl. KZ-1 ter več več kaznivih dejanj napada na  uradno  osebo,  ko  opravlja  naloge varnosti  po  300  čl.  KZ-1  in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299 čl. KZ-1.”

Savinjo-šaleške novice