[Video] Ljubljančani pobesneli, ker bi Janković nenapovedano zaprl javno cesto

Prišlo naj bi do nenapovedanega zaprtja ceste v Kosezah. (Vir: Twitter, Požar)

Bojan Požar je objavil posnetek razjarjenih Ljubljančanov, ki so v Kosezah, ob gradbišču družbe Kolektor, ki jo vodi Stojan Petrič, naleteli na zaprtje ceste. Zaprtje ceste naj bi bilo povsem nenapovedano, kar je tudi botrovalo obilici slabe volje, kot je vidno na posnetku. 

“Kar brez obvestila” se na posnetku pritožuje možakar, nato pa se v debato vključi neka druga (očitno) prebivalka Ljubljane, ki pravi: “Vse, kar lahko rečem, je, da vložimo skupinsko tožbo zaradi zaprtja ceste”.

“Tik predem sem šel noter, so zaprli,” pravi možakar na posnetku.

Brezobzirno potezo ljubljanskega župana Zorana Jankovića je na spletu objavil novinar Bojan Požar s pripisom, da očitno za nekakšno uslugo vodji Kolektorja Stojanu Petriču, prav tako direktorju časopisne hiše Delo.

Jankovič te dni sicer ne neha buriti duhov. Zloglasni kanal C0 se je izkazal za izrazito spornega, zaradi česar so se mu odpovedali (projektu, ne županu) celo v trdnjavi levega aktivizma Inštitutu 8. marec kot tudi predsednica države, ki je pozvala k zaustavitvi okoljsko spornega in nezakonito grajenega “drekovoda”, kot se govori med ljudmi. Predsedničina izjava si je očitno nakopala županov srd, saj ji je danes vrnil žogico in jo pozval, naj bo ona tista, ki bo za zaustavitev projekta prevzela posledice. Poziv je sicer brezpredmeten, za sporni projekt je odgovoren župan ne glede na to, komu želi sedaj pripisati odgovornost.

G. K.