[Video] Mlada Ema razveseljuje s pesmijo “Malo še počakaj”

Vir: Youtube

Ema je danes z ekipo premierno predstavila videospot za polko “Malo še počakaj”. Pesem, ki bo zagotovo šla v uho predvsem med mlajšimi poslušalci, saj je drugačna od tipičnih narodnozabavnih skladb, za kar je poskrbel odlični avtor Marjan Turk.

Ema Mrvič je navihana sedemletnica, ki obožuje glasbo, kar ne čudi, saj je hči Aleksandra Mrviča, ustanovitelja in urednika spletnih strani. www.narodnjak.si ter www.veselice.si, v zadnjih osemnajstih letih pa je postal ena izmed bolj prepoznavnih in cenjenih osebnosti slovenske narodnozabavne glasbene scene.

Besedilo, ki je nastalo po željah Eme, je napisal eden največkrat nagrajenih avtorjev besedil v zadnjem desetletju, Matej Kocjančič. Pri ustvarjanju pesmi so sodelovali še Boštjan Povše (Ansambel Potep), Gregor Gramc (Ansambel Vikend) in Žan Trupej (Ansambel Pik).

 

Ema se je v glasbo zaljubila, ko je z očetom pri treh letih obiskala Dejana Dogaja, ki ji je pokazal nekaj glasbil, skupaj pa sta zapela tudi njeno najljubšo »Adijo, madam«. V naslednjih letih sta se še večkrat srečala, tudi na odru, kjer sta zapela kakšno njegovo uspešnico. V vrtcu in v pravkar končanem prvem razredu Osnovne šole Boštanj je sodelovala v pevskem zborčku, za seboj pa ima tudi predšolsko glasbeno vzgojo in glasbeno pripravnico v Glasbeni šoli Sevnica, kjer bo z novim šolskim letom začela obiskovati prvi razred klavirja.

Pred kakšnim letom je izrazila željo, da bi posnela pesmico, in razvila se je ideja, da posname kar svojo prvo lastno pesem. Oče je poklical svojega prijatelja in odličnega avtorja besedil Mateja Kocjančiča, ki je besedilo o resnični zgodbi napisal po Emini želji, melodijo in aranžma je dodal še en vrhunski dolenjski avtor – Marjan Turk. Nastala je polka z naslovom »Malo še počakaj«, ki je nekoliko drugačna, z bolj sodobnim pristopom in nosi otroško razposajenost in živahnost, ki opisuje Emo.

Povabilo za sodelovanje pri projektu so prejeli še skrbno izbrani muzikanti, ki so poskrbeli za snemanje v Studiu Bosston. Lastnik studia je Boštjan Povše, član ansambla Potep, ki je posnel diatonično harmoniko, bas kitaro in prispeval vokal ter skupaj s producentom Marjanom Turkom poskrbel za končno podobo audio posnetka. Svoj delež sta prispevala še dva odlična glasbenika – Gregor Gramc iz ansambla Vikend je dodal zven kitare ter svoj prepoznaven drugi bas, tenor pa je za konec zapel Žan Trupej, klarinetist in vokalist v ansamblu Pik. Posebnost skladbe je klavir v instrumentalnem solo delu, ki ga je posnel Marjan Turk, dodan pa je bil na Emino željo, saj jo izmed glasbil najbolj veseli.

Za pesmico je nastal tudi videospot, ki ga že lahko vidite na Youtube kanalu Narodnjak.si, za video produkcijo pa je v svojem studiu poskrbel Boštjan Colarič, znani posavski fotograf, ki je v zadnjih letih v svojem foto studiu gostil več deset narodnozabavnih ansamblov. Ob tej priložnosti bo izšel tudi promocijski CD, na katerem bo remix omenjene pesmi, za katerega je poskrbel vsem dobro znani Johny DJ, ki širom Slovenije pripravlja slovenske zabave Goveja župca. Videospot že najdete na spletni platformi YouTube

Vir: Narodnjak.si