fbpx

[Video] Slovesna otvoritev športno-rekreacijskega parka Zavrh

Foto: Občina Grosuplje

“Vesel sem, da naša Slivnica živi in se sonaravno razvija. Ob tej priložnosti vas pozivam, da čim prej ustanovimo športno društvo ter v polni meri izkoristimo sadove pridobitve. Za naše otroke in vnuke gre. Za njihovo prihodnost v domačem kraju,” je svoje besede sklenil Alojz Bavdek.

“Res bo kar 8 let že od tega, ko smo dobro prišli na občino, kot nova ekipa, in slišali za ta lep košček nad Spodnjo Slivnico, za Zavrh, in za željo, da bi tukaj nastalo športno igrišče,” je dejal župan dr. Peter Verlič. Potrebno je bilo dobiti lastništvo zemljišč, spremeniti prostorske pogoje ter seveda zagotoviti tudi denar. Na tem mestu je župan izpostavil ustanovitev medobčinskega razvojnega centra, katerega pomembna naloga je pridobivanje evropskih sredstev, ki pa smo jih pridobili tudi za projekt Športno igrišče Spodnja Slivnica.

“Vesel sem, to je 14. športno igrišče v naši občini. Naj bo medgeneracijsko, se pravi za mlade, stare, za vse. In da se boste tukaj prijetno počutili,” je vsem zaželel župan. Ob tem pa je napovedal, da se na naslednji otvoritvi na Spodnji Slivnici vidimo takrat, ko bomo predali svojemu namenu obnovljeno cesto od Grosupljega proti Spodnji Slivnici.

Župan dr. Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in predsednik krajevne skupnosti Alojz Bavdek so slovesno prerezali trak in nov Športno-rekreacijski park Zavrh predali svojemu namenu. Da bo park varen, da bo to kraj prijetnega druženja, predvsem pa tudi kraj prijateljstva, ga je dekan Janez Šket tudi blagoslovil.

Z glasbo sta svečan del dogodka obarvali Pavlina in Ivana Šifrar, nato pa je sledil zabaven del, velika veselica s skupino Krila. In to je bil kraj druženja, veselja, prijateljstva. Novo igrišče na Spodnji Slivnici je sicer veliko 20 x 40 m. Namenjeno je igranju košarke in malega nogometa, seveda pa se lahko na njegovih površinah rekreira tudi drugače in se druži s svojimi prijatelji, sokrajani.

Vrednost projekta je znašala 162.965,10 evrov, zanj so preko Lokalne akcijske skupine Sožitje med mestom in podeželjem pridobili tudi sredstva iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v višini 45.479,68 evrov. Novo igrišče je uredilo podjetje GIB gradnje d.o.o., za nadzor nad izvedbo del pa je skrbelo podjetje Urbing d.o.o.

Občina Grosuplje