[Video] V duhu hvaležnosti sta stranka SDS in njen podmladek presenetili obe osrednji zdravstveni ustanovi v Sloveniji

Lepa gesta SDS in SDM. (foto: Twitter)

Ob prihajajočih praznikih, ki bodo predvsem v duhu hvaležnosti in srčnosti, sta skupaj stopili tudi Slovenska demokratska stranka in njen podmladek, Slovenska demokratska mladina in z lepo gesto presenetili obe osrednji zdravstveni ustanovi v Sloveniji. Tako Univerzitetni klinični center Ljubljana kot Univerzitetni klinični center v Mariboru sta prejela darilni bon v vrednosti 500 evrov ter devetdeset izvodov ilustrirane knjige za otroke z naslovom Božiček obstaja.

Premalokrat se zavedamo pomembnosti dela, ki ga opravljajo zdravstveni delavci, sploh v teh časih. Njihova potrpežljivost in srčnost sta rešili in še naprej rešujeta življenja, zato je bila gesta članov slovenske demokratske mladine njim v poklon, z obdarovanjem s knjigami pa bodo razveselili marsikaterega otroka, ki bo moral božične in novoletne praznike preživeti v bolnišnici. 

 Z dobrodelno akcijo so začeli v Ljubljani, potem pa nadaljevali v Mariboru. Donacije iz rok predstavnikov stranke in podmladka je v imenu največje bolnišnice v Sloveniji sprejel generalni direktor Jože Golobič. Skupaj so jo izročili državni sekretar Žan Mahnič in Jelka Godec, predsednik Slovenske demokratske mladine Dominik Štrakl ter generalni sekretar podmladka Nejc Brence 

V imenu UKC Maribor  je donacijo sprejel predstojnik klinike za pediatrijo doc. dr. Jernej Dolinšek, pri izročilu donacije pa je bil tokrat poleg navedenih prisoten še član izvršilnega odbora SDM Maribor, Luka Simonič, ki je donacijo simbolično tudi izročil.  

https://twitter.com/strankaSDS/status/1473959120256520194?s=20

“Dobrodelnost je način življenja, ki povezuje. Mladi iz SDM so v dobrodelnosti povezali mlade bolnike, umetnike, pisce in zaposlene v bolnišnicah. Zahvala mladim, ki dobrodelnost prepoznavajo kot način življenja in predvsem v današnjih časih, ki za marsikoga niso prijetni, podelijo kanček upanja najmlajšim bolnikom, ki z iskro v očeh pričakujejo Božička in si želijo predvsem zdravja. Srčnost in dobre želje smo podelili tudi z zaposlenimi v UKC LJ in UKC MB, ki nas nikoli ne pustijo brez upanja.” je o dobrodelni akciji povedala državna sekretarka Jelka Godec

Tanja Brkić