fbpx

[Video] V Kopru vse “poscano in pobruhano”, občani že podpisujejo peticijo za ponovitev lokalnih volitev!

Kopališče Žusterna (Foto: STA)

Veliko zgražanja je dvignilo onesnaženje kopališča v Žusterni s fekalijami, zaradi česar so morali zapreti plažo, nekateri kopalci pa so si morali poiskati tudi zdravniško pomoč. A tudi mestno središče Kopra pod vodstvom župana Aleša Bržana ni v nič boljšem stanju, na Carpacciovem trgu, od koder se je prek Facebooka oglasil nekdanji župan Boris Popovič je vse “poscano in pobruhano, stvari pa so nametane kar vsepovprek“. Občani zdaj že podpisujejo spletno peticijo za ponovitev lokalnih volitev, saj pobudnik, ki opozarja na katastrofalno stanje v občini meni, da te niso bile poštene!

Trenutno je vrhunec poletne turistične sezone in prav v tem času naj bi v sicer med turisti priljubljenem Kopru vladale katastrofalne razmere. Zaradi onesnaženosti s fekalijami so morali tako zapreti plažo Žusterna, številni kopalci pa so zaradi posledičnih zdravstvenih težav morali poiskati tudi zdravniško pomoč. Zaradi varčevanja s pitno vodo so bili na omenjenem kopališču do začetka tega meseca zaprti tudi tuši in se kopalci niso mogli umiti, mestna občina pod vodstvom nepriljubljenega župana Aleša Bržana pa je v tem času prala službena vozila. Ne le to, kot je na enem izmed videoposnetkov pojasnil nekdanji župan Boris Popovič, se namesto, da bi gradili novo kanalizacijo na podeželju, odplake v Žusterni izlivajo direktno v morje.

Na Carpacciovem trgu vse umazano, zamazano, poscano, pobruhano in smrdeče!
Povsem neurejeno je tudi mestno središče, od koder se je v videoposnetku oglasil Popovič, ki je povedal: “Moral sem se odzvati na pobudo številnih občank in občanov, kajti situacija je katastrofalna. Poglejte samo, kako to izgleda! Kaj vse je na tem Carpacciovem trgu in kaj vse je tukaj postavljeno. Vse je umazano, zamazano, poscano, pobruhano, smrdeče, poglejte kako izgleda in kakšni so štanti in vsa okolica. Tla se lepijo po celem Kopru, nihče ne čisti.” Izrekel je tudi kritiko na račun režimskih novinark in novinarjev, ki so ga v času županovanja stalno napadali, odkar županuje Bržan, pa so očitno na počitnicah: “Kje so zdaj poštene novinarke in novinarji. Kje je Sabina Francek, kje je Sara Jovič, kje je Eugenija Carl, kje je Edi Mavsar, kje so Primorske novice oz. pristranske novice?”

Jezne občanke in občani že podpisujejo peticijo za ponovitev lokalnih volitev v Kopru
Slabo upravljanje z mestno občino je očitno preseglo vse meje, zato je Matija Pongrac začel s spletno peticijo za ponovitev lokalnih volitev v Kopru. Uvodoma pojasni: “Vsi vemo, da je trenutno vodenje MOK v zelo slabem stanju. Razni pomembni projekti so prejeli tudi evropska sredstva. Le-ti niso bili izpeljani. Pojavil se je tudi vandalizem. Uničujejo se razne javne površine, prometni znaki, zamenjali bodo grb FC Kopra, skratka ne razvijajo mesta kar nas pelje nazaj v čas in ne naprej.” Tudi za čistočo se po njegovih navedbah ne skrbi, saj so koši za smeti po Kopru zmeraj polni in se smeti ne odpeljejo tudi po več kot enem tednu. Ne vzdržujejo raznih objektov in površin. Nazadnje so tudi morali zapreti plažo v Žusterni zaradi pojava fekalij v morju. Torej spuščali so odplako v morje kar je sprožilo pojav bakterije escherichie coli. Občanke in občane MOK zato poziva, da podpišejo peticijo, “s katero bi lahko zahtevali ponovne volitve. Le-te namreč niso bile poštene. S tem bi lahko poskušali popraviti dosedanje napake, ki so bile narejene s strani trenutne oblasti. Združimo se skupaj in ne delajmo škode sebi in prihodnjim generacijam.”

Rok Krajnc