Vinska kraljica Slovenije preživela dan s poslanko

Foto: spodnjepodravje.si

Dan pred dnevom žena je Klub parlamentark, ki ga vodi poslanka SDS Suzana Lep Šimenko, v državnem zboru pripravil dogodek, ki so ga poimenovali »Dan s poslanko«. Glavni namen dogodka je bila vzpodbuda mlajšim ženskam za vstop v politiko.

Poslanke so sicer na običajen deloven dan na delovnem mestu spremljale mlade ženske in se seznanile z njihovimi vsakodnevnimi obveznostmi. Udeleženke srečanja sta sprejela podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec in predsednica Kluba parlamentark Lep Šimenkova, ki je tokrat s seboj iz Haloz pripeljala tudi aktualno vinsko kraljico Slovenije Katarino Pungračič.

Suzana Lep Šimenko je v uvodnem nagovoru povedala, da je dogodek idejno nadaljevanje Dneva s političarko, ki ga je leta 2011 organiziralo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, in izrazila prepričanje, da se bo ohranil tudi v prihodnjih mandatih, so med drugim zapisali na spletni strani DZ.

Dogodek kot spodbuda mlajšim ženskam za vstop v politiko
Poslanka Lep Šimenkova je po prijetnem dogodku strnila vtise in povedala: “7. marec 2018 sem preživela v družbi Katarine Pungračič. K sodelovanju sem jo povabila, ker je iz mojega okraja in ker menim, da ji bo kot vinski kraljici Slovenije izkušnja neposrednega vpogleda v delo politike, v delo poslanke lahko pri njenem delovanju zelo koristila.”

Celoten članek lahko preberete TUKAJ