Visok obisk predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja pri premierju Janši in ministrici Kustečevi

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach in predsednik vlade Janez Janša. (Foto: Vlada RS)

Predsednik vlade Janez Janša se je danes skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Simono Kustec in državnim sekretarjem, zadolženim za področje športa v kabinetu predsednika vlade Marjanom Dolinškom, srečal s predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasom Bachom in delegacijo.

Sogovorniki so se v pogovorih dotaknili vpliva epidemije koronavirusa na vrhunski šport  tako na nacionalni kot mednarodni ravni in se v tem delu dotaknili predvsem odpovedi prireditev in ligaških tekmovanj. Sogovorniki so spregovorili tudi o predsedovanju Slovenije Svetu EU ter načrtih tria za to področje, prav tako pa je pogovor tekel tudi o Olimpijskih igrah naslednje leto v Tokiu in možnih scenarijih.

V pogovorih je bila izražena aktivna podporna pomoč vlade športu ter izpostavljena  priprava ukrepov za spodbujanje vlaganja gospodarstva in posameznikov v šport.

Kasneje se je Bach v kajakaškem centru v Tacnu pri Ljubljani srečal s slovenskimi športniki, kandidati za olimpijske igre v Tokiu prihodnje leto. “Slovenija je majhna država, po velikosti in po števili prebivalstva, ampak je ne glede na to pravi gigant v mednarodni športni konkurenci, fenomen tako v zimskih kot poletnih, posamičnih in ekipnih športih. Gotovo športniki čutite izjemno in nedeljeno podporo vse nacije. Trenerji so ključ do uspeha, tu ste izjemni, prav tako imate potrebne objekte za tekme in treninge,” je pohvalil slovenske športnike.

Sara Kovač