fbpx

Vlada danes na obisku v Osrednjeslovenski regiji

Vlada bo jutri obiskala Osrednjeslovensko regijo (Foto: Vlada RS)

Predstavniki vlade bodo danes obiskali občine severne Osrednjeslovenske regije: Kamnik, Komenda, Vodice, Medvode, Mengeš, Trzin, Domžale, Dol pri Ljubljani, Moravče, Lukovica in Ljubljana. Premier Janez Janša bo svoj obisk pričel pri županu občine Medvode in ga nadaljeval z delovnim posvetom vlade. Po delovnem posvetu bo Janša še obiskal podjetje Cosylab, Institut Jožefa Stefana in podjetje Pečjak. Dan bo zaključil z županom v občini Kamnik in z javno tribuno razvoja Osrednjeslovenske regije. 

Predsednik vlade Janez Janša in predstavniki vlade so bodo v torek, 8. marca 2022, mudili na delovnem obisku v severnem delu Osrednjeslovenske statistične regije. Predstavniki vlade bodo tako obiskali enajst občin: Kamnik, Komenda, Vodice, Medvode, Mengeš, Trzin, Domžale, Dol pri Ljubljani, Moravče, Lukovica in Ljubljana.

Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri, v Športni dvorani v Medvodah. Po delovnem posvetu bodo sledili ločeni programi Janše ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Foto: KPV

Janša se bo še pred jutranjim delovnim posvetom srečal z županom občine Medvode Nejcem Smoletom. Po delovnem posvetu bo skupaj z državnim sekretarjem Službe za digitalno preobrazbo Petrom Geršakom obiskal podjetje Cosylab, Control System Laboratory, d.d., kjer se bo sestal z vodstvom podjetja.

Foto: Vlada RS

Po srečanju v podjetju bo predsednik vlade obiskal Institut Jožef Stefan, kjer si bo v spremstvu ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom ogledal laboratorij za biofotoniko in se pogovoril s predstavniki vodstva Instituta. V nadaljevanju dneva bo Janša obiskal podjetje Pekarna Pečjak, kjer si bo ogledal proizvodnjo in se sestal z vodstvom podjetja.

Dogodek se bo zaključil z javno tribuno
V večernem času se bo premier srečal še z županom občine Kamnik Matejem Slaparjem, regijski obisk pa bo zaključil na javni tribuni o razvoju Osrednjeslovenske statistične regije, ki se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v Domu kulture Kamnik.

Sara Rančigaj