Vlada bo v sredo na obisku v Posavju

V okviru regionalnih obiskov v Sloveniji bo vladna ekipa na čelu s premierjem Janezom Janšo jutri, v sredo, obiskala Posavje. Regijo sestavljajo občine Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica. Ministrska ekipa se bo v sredo dopoldne najprej sešla na delovnem posvetu na gradu Brežice, nato pa se bodo premier, ministri in drugi člani vladne ekipe razkropili po Posavju ter obiskali številna podjetja, občine ter javne in kulturne ustanove.

Premier Janez Janša se bo med drugim srečal z županoma občin Brežice in Krško, Ivanom Molanom in Miranom Stankom, ter obiskal podjetje Jomi Labels. Udeležil se bo tudi delovnega kosila z župani posavskih občin in obiskal fakulteto za turizem Brežice.

Župan Mestne občine Krško Stanko je pred prihodom vladne ekipe za STA povedal, da med glavna dolgoročna vprašanja spada morebitna gradnja drugega bloka Nuklearne elektrarne Krško v navezavi na stari oz. prvi blok in zmanjševanje regijskih razvojnih razlik.

V Brežicah jih med drugim zanimajo nadaljnji razvoj tamkajšnje bolnišnice in zdravstvenega doma in ureditev protipoplavne varnosti v najbolj izpostavljenih območjih Občine Brežice.

V Sevnici je župan Srečko Ocvirk opozoril na urejanje tretje razvojne osi, ki naj bi Sevnico izpostavila kot gospodarsko središče na njenem srednjem odseku med Celjem in Novim mestom in decentralizacijo države, v Kostanjevici na Krki pa ne bodo mogli mimo perečega vprašanja ureditve protipoplavne varnosti.

V občinah Radeče in Bistrica ob Sotli bi radi odgovore glede urejanja prometne infrastrukture.

Vladni obisk bo sklenila javna tribuna z lokalnimi politiki in gospodarstveniki o razvoju regije.

Nekateri člani vladne ekipe se bodo v Posavju mudili že danes
Državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Anton Harej bo obiskal kmetijo Pavlin in se v Krškem udeležil sestanka z LAS Posavje.

Državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Aleš Mihelič bo imel delovno kosilo z županom Kostanjevice na Krki Ladkom Petretičem, sledil bo delovni sestanek z županom Brežic Ivanom Molanom. Udeležil se bo še delovnih sestankov z županom Bistrice ob Sotli Franjem Debelakom in županom Krškega Miranom Stankom. Popoldne bo podpisal sporazum o sofinanciranju za ureditev cest Podbočje – Kostanjevica in Brod – Žabjek ter mostu čez potok Kolarica.

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek pa bo imel danes popoldne delovni sestanek z vodstvom občine Radeče.

Program obiska je dostopen na povezavi: Posavje

Moje Posavje