Vrhunski harmonikar Marko Hatlak v petek skupaj z Marko Hatlak Bandom v SiTi teatru

Vrhunski slovenski harmonikar Marko Hatlak bo ta petek ob 20. uri poskrbel za poseben večer v SiTi teatru v BTC-ju. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili skladbi z njegove nove plošče z naslovom Lovilec sanj. “Vesel sem, da bom lahko občinstvu predstavil svojo novo ploščo. Obiskovalci lahko pričakujejo energičen in s čustvi nabit glasbeni večer,” je dejal virtuoz na harmoniki, ki se predstavlja tudi kot vokalist svežih avtorskih skladb in izvirnih predelav znanih pop, rock in latino uspešnic.

Marko Hatlak je slovenski harmonikar z bogato kariero in številnimi mednarodnimi projekti, dobro poznan pa je tudi kot član skupine Terrafolk. Na številnih dogodkih ga je spremljala tudi zasedba FUNtango, s katero je izdal že tri albume, Distango, History ter Iztok Mlakar, Marko Hatlak in Funtango. Tokratno zasedbo Marko Hatlak band sestavljajo vrhunski glasbeniki. Na bobne bo igral Žiga Kožar, Leon Firšt bo igral na klaviature, Erik Čebokli na bas in Lazaro Amed Hierrezuelo na tolkala ter violino. Skupina je leta 2018 izdala prvenec z naslovom Ko ni noč in ni dan. Skupaj vas bodo začarali s strastnimi melodijami, živahnimi ritmi, igrivo odrsko kemijo in vrhunsko izvedbo.

Marko Hatlak je slovenski harmonikar, ki prihaja iz Idrije. Svojo glasbeno pot je začel pri šestih letih v lokalni glasbeni šoli, nato pa šolanje nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana ter v Nemčiji. Kot solist sodeluje s številnimi priznanimi imeni, zasedbami in orkestri svetovnega formata. Ima svojevrsten in razpoznaven slog, ki ga je zgradil v 16 letih aktivnega glasbenega koncentriranja po domačih in tujih odrih. Ukvarja se z raznoliki zvrstmi, kot so tango, etna, baročna in sodobna glasba.

Sara Kovač