fbpx

Vse več Romunov – vsiljivih “beračev”: Tokrat v Ajdovščini

Foto: epa

Na območju Ajdovščine sta se državljanki Romunije izdajali za gluhonemi osebi in v tamkajšnjem trgovskem centru ter na bližnjem parkirišču z napisom v slovenščini stranke pozivali, da prispevajo svoj podpis podpore ter denar za društvo gluhonemih.

Včeraj popoldne so ajdovski policisti s pomočjo občanov prijeli dva državljana in dve državljanki Romunije in jim izrekli globo zaradi kršitev vsiljivega beračenja in zbiranja prostovoljnih prispevkov brez dovoljenja upravne enote.

Policisti naprošajo občane, da ob pojavu tovrstnih prekrškov, obvestijo policiste najbližje policijske postaje, ali pokličejo na številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

V zadnjem obdobju se na območju Ajdovščine in Nove Gorice večkrat pojavljajo skupine tujcev, ki se izdajajo za gluhoneme osebe in zbirajo prostovoljne prispevke. Policisti opozarjajo občane, da so v takšnih primerih previdni in zavrnejo podpis oziroma plačilo prispevka. Zaradi nepozornosti ob ogovarjanju tujcev so bile stranke v nakupovalnih središčih večkrat tudi žrtve kaznivih dejanj tatvin iz vozil.

Več si oglejte na go-portal.si