fbpx

Za polovično delo slovenski policiji zgolj ocena 3

Slika je simbolična.

Kako zelo občutljiva tema so migrantski ilegalni prehodi slovenske zahodne meje, dokazuje ravno deželni predsednik FJK Massimiliano Fedriga, ki ne zamudi priložnosti, da medijem ali slovenski politiki ne bi žugal z rezilno žico na naši zahodni meji.

V slovenski politiki in policiji pa se vedejo, kot da sploh ne bi zmogli ali hoteli razumeti resnosti situacije na zahodni meji. Ob enakem ignorantskem odnosu slovenske politike in šlampastem delu slovenske policije bo na zahodni meji kmalu rezilna žica, posledice pa bo nosilo predvsem lokalno prebivalstvo.

Italijani ujeli 50, slovenski policisti samo 25 migrantov
Ravno številke migrantov, ujetih vzhodno od slovensko-italijanske meje, in številke migrantov, ujetih zahodno od slovensko-italijanske meje, namreč dokazujejo, koliko resnejši so pri svojih delovnih nalogah italijanski policisti.

Tako so od 75 migrantov, ki so se ta vikend gibali na območju PU Koper, policisti PU Koper prijeli samo 25 migrantov, od katerih je 9 že zaprosilo za azil.

Na območju PU Koper so policisti od petka, 12. julija, do 15. julija 2019 obravnavali 25 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 9 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, 1 osebo pa so že vrnili italijanski varnostni organi.

Obravnavani nedovoljeni prehodi po državljanstvih:
Afganistan: 8
Kosovo: 6
Iran: 5
Alžirija: 5
Irak: 1

Medtem pa so na italijanski strani meje z balkanske migrantske poti italijanski policisti ujeli najprej skupino 25 migrantov na območju Opčin, ki jo je sestavljalo 24 Afganistancev in en Iračan. V popoldanskih urah pa so italijanski policisti v bližini Trsta zopet ujeli skupino 25 migrantov iz Slovenije, ki so jo sestavljali državljani Pakistana, Maroka, Alžirije in Turčije.

Ne Salvini, Fedriga zahteva rezilno žico na slovenski meji
Čeprav je bil Salvini tisti, ki je v končni fazi napovedal rezilno žico na zahodni slovenski meji, pa Salvini žico na meji vidi kot zadnji ukrep, če slovenska policija ne bo uspešna pri zadrževanju migrantov v Sloveniji in jim ne bo preprečila prehoda v vzhodno Italijo.

Celoten članek preberite TUKAJ.