fbpx

Za smučišče Kope še ni zainteresiranih kupcev

Foto: STA

Izklicna cena 2,38 milijona evrov očitno še ni dovolj mamljiva za nakup smučišča Kope, na včerajšnji dražbi ni bila vplačana nobena varščina. Po drugi neuspeli dražbi bodo kupca najverjetneje iskali s tretjo.

Največje in najbolj priljubljeno koroško smučišče se je v okviru stečajnega postopka podjetja GTC Kope na včerajšnji dražbi prodajalo drugič. Naprodaj je celotno smučišče, katerega najemnik je od začetka stečaja slovenjgraško podjetje Vabo. Pod celotno smučišče spadajo žičnice, stroji, razne naprave, zasneževalni sistem, restavracija in drugo, poroča STA. Na prvi dražbi, ki je potekala 29. marca, je izklicna cena znašala 3,4 milijona evrov, včeraj, 30. avgusta, pa se je zviševanje izklicne cene začelo pri 2,38 milijona evrov.

Kope so ena najpomembnejših točk koroškega turizma. Najbolj zaživijo v času smučarske sezone, a tudi ponudba letnih aktivnosti na pohorskih strminah je pestra. Ko ni snega, Kope privabijo številne kolesarje in pohodnike, urejeno je tudi igrišče za vedno bolj priljubljeno športno igro disk golf, na voljo so športne površine za odbojko na mivki in nogomet, najmlajši obiskovalci se lahko sprostijo v igralnem parku na prostem.

Minulo smučarsko sezono so na Kopah našteli več kot 79 tisoč smučarjev, poroča STA, s čimer so najemniki zadovoljni. Smučarji na Kopah niso samo Korošci, kakovostno smučišče privablja obiskovalce iz vse Slovenije pa tudi iz sosednjih držav, večinoma iz Avstrije.

Celoten članek si lahko preberete na portalu e-koroška.