Žalostno: Ureditev te ceste za vlado Marjana Šarca ni prioritetna naloga

Foto: printscreen / youtube

Problematika cestne povezave ribniško-kočevskega območja z glavnim mestom države in drugimi deli Slovenije ima že dolgo brado. Na to so opozarjali občinski sveti občin od Škofljice do Osilnice, župani pa so že marca 2000 na vlado naslovili pobudo za hitrejše in predvsem odločnejše reševanje prometne povezanosti omenjenih občin z drugimi deli Slovenije.

Na pomen urejene prometne infrastrukture za skladen in enakomeren regionalni in gospodarski razvoj vseh slovenskih regij je opozorila tudi leta 2006 sprejeta Resolucija o nacionalnih razvojnih programih 2007–2023, v katero je bila vključena rekonstrukcija oziroma posodobitev cestne povezave med Kočevjem–Ribnico in Ljubljano. V januarju 2014 je bil nato v promet predan rekonstruiran odsek glavne ceste Pijava gorica–Smrjene, ki je bistveno pripomogel k večji pretočnosti prometa pa tudi in predvsem k varnosti prometa na omenjenem odseku. Vendar pa ta odsek predstavlja le krajši, okoli 3-kilometrski del odseka Pijava Gorica–Turjak. Do Turjaka je ostalo še približno 10 kilometrov ceste, kjer ob konicah zaradi gostejšega, predvsem tovornega prometa in značilnosti vozišča praktično ni možnosti varnega prehitevanja počasnih tovornih vozil.

Promet na cesti Škofljica-Rašica

Na celotnem preostalem 10 kilometrov dolgem odseku Smrjene–Turjak je namreč le na enem, v dolžini okoli 500 metrov dolgem odseku zarisana črtkana črta. Odsek skupaj na celotni dolžini poteka skozi gozd, stavbnih ovir praktično ni. To tudi pomeni, da ni večjih tehničnih ovir, da bi cesto na celotni dolžini do Turjaka posodobili s 3. pasom.

Na to je januarja vlado spet spomnil ribniški poslanec Jože Tanko. Dal je pobudo, naj vlada čim prej pristopi k nadaljevanju izgradnje 3. pasu ceste Pijava Gorica–Turjak. Iz vlade so mu nato odgovorili, da za rekonstrukcijo na odseku ceste do Turjaka ni strokovnih utemeljitev. Na ministrstvu za infrastrukturo, ki ga vodi Alenka Bratušek, pa so pripravili odgovor, da ureditev odseka ceste do Turjaka do leta 2030 ni predvidena. Jože Tanko se z odgovorom ni zadovoljil, zahteval je natančna pojasnila o nadaljevanju izgradnje 3. pasu ceste Pijava Gorica–Turjak.

Poslanec Jože Tanko (Foto: STA)

Včeraj pa je vlada Jožetu Tanko ponovno odgovorila. Zapisali so, da se stanje vozišč v Sloveniji poslabšuje in je kar polovica državnega cestnega omrežja v zelo slabem stanju. “Pri tem tudi cesta do Turjaka ni izjema,” so navedli.

“Vendar pa izgradnja dodatnega pasu za počasna vozila (3. pas) med Pijavo Gorico in Turjakom ni med vladnimi prioritetnimi ukrepi.”

Moja-dolenjska.si

 • PLavi-mil

  Seveda ne, ker v Ribnici nima svojih volilcev, zato je treba to regijo disciplinirati.

 • Andrej

  V prvem planu imajo dokončno izgubo Piranskega zaliva.

 • piko8

  Za serpetinška so prioriteta murglske podgane!!

 • Get Smart

  PRIORITET nje za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO je MURGL KOMUNISTIČNA Jugoslavija.

  Zdaj ljudje le še čakamo, da otroci odprete učke, spregledate, ter da se lahko začnemo OSVOBAJATI murgl jugokomunistične OKUPACIJE.

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
  = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
  = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji = FORUM 21 =
  = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji,
  predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS.
  DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stošice« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
  ———
  * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
  ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
  ———
  Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stoščah?
  – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
  – ZA koga? Za PARTIJU?
  – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  – “Evviva communismo!”
  – “Bandiera rossa la triumfera!”

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST; poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE, ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
  Marjanka ŠARAC ni slovenski premier, ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji, je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci so lahko in so:
  –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO (državo), ne kot PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”, “nogomet krade” … in kar je še POTURJENIH bulšitizmov, ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti imajo +90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji), naselil v oprane glavice OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne? Sledimo? MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO, medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda), ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE, in seveda DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

 • Vera

  Alenka Bratušek ( neizvoljena poslanka ), sedaj po čudnem naključju ministrica za infrastrukturo , vedno govori, da se trudi, da dela , toda nič še ne vidimo,da bi res v tej vladi kdo kaj pametnega počel, temveč vlečejo samo za narod , neumne poteze. Podpredsednik DZ-a g.Tanko: Ne dajte se na vašem koncu , tem vajencem .

 • Pepy

  Pač, take so izvolili – tisti ki so šli na volišča ,,,

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!