Žan Mahnič: “Šarčeva vlada zamudila enkratno priložnost, da bi obeležili naše članstvo v zvezi Nato na način, ki bil kar najbolj primeren!”

Foto: Facebook/STA

Letos Slovenija obeležuje 15. obletnico članstva v Organizaciji severnoatlantske pogodbe (zvezi Nato), ki ravno letos praznuje 70-letnico svoje ustanovitve. Ker vlada Marjana Šarca ni izkoristila priložnosti, da bi javnosti izpostavila pomen in potrebo našega članstva v mednarodni vojaško-politični organizaciji, se je poslanec SDS Žan Mahnič odločil, da na vlado naslovi poslansko vprašanje: “Zakaj vlada ni poskrbela, da bi se 15. obletnica članstva Republike Slovenije obeležila na primeren način?” In: “Kakšno je mnenje Vlade RS o našem članstvu v zvezi Nato, glede na to, da se ne držimo niti zavez, ki smo jih sami dali svojim zaveznikom?”

Poslanec Mahnič je v poslanskem vprašanju izrazil obžalovanje, da vlada leta, ki se izteka, ni izkoristila za to, da bi izpostavila pomen in potrebo našega članstva v Natu. Ob tem je izrazil prepričanje, da če bi vlada želela vsaj delno popraviti javnomnenjsko podporo zvezi Nato, bi letošnje leto izkoristila za pozitivno promocijo zavezništva.

Po besedah Mahniča bi se morali po državi vrstiti številni kulturni in drugi dogodki, v osnovnih in srednjih šolah bi morali vsaj kakšno šolsko uro posvetiti ozaveščanju učencev in dijakov o  tem, kaj zveza Nato sploh je, kako deluje in kakšne so za nas prednosti članstva. “Podobno, kot se je pred dvema letoma v Kobaridu organiziral koncert vojaških orkestrov ob koncu I. svetovne vojne, bi lahko na enem od glavnih trgov v Ljubljani organizirali koncert pihalnih orkestrov držav članic zveze Nato. Prav tako bi lahko preko oglaševanja državljane ozaveščali o pomembnosti zveze Nato za našo in svetovno varnost, v čast 15. obletnici našega članstva pa bi se lahko organiziralo veliko vojaško vajo, ki bi bila odprta za javnost.”

Foto: Facebook

Priča bili le rutinski proslavi in okrogli mizi
Letos smo bili lahko namesto tega priča le rutinski proslavi in okrogli mizi na Brdu pri Kranju. S tem je Šarčeva vlada zamudila enkratno priložnost, da bi obeležili naše članstvo v zvezi Nato na način, ki bil kar najbolj primeren. “Žal se tukaj ne morem znebiti občutka, da se vlada strinja s tistimi, ki nasprotujejo našemu članstvu v zvezi Nato in se raje obračajo proti Srbiji ali Rusiji, kar ne nazadnje potrjuje tudi obisk premierja Marjana Šarca v omenjenih dveh državah v zadnjem času,” je še dodal Mahnič in na Vlado RS naslovil naslednji dve vprašanji: “Zakaj vlada ni poskrbela, da bi se 15. obletnica članstva Republike Slovenije obeležila na primeren način?” in “Kakšno je mnenje Vlade RS o našem članstvu v zvezi Nato, glede na to, da se ne držimo niti zavez, ki smo jih sami dali svojim zaveznikom?”

Hana Murn

 • Vera

  Šarec se trenutno raje prepira s Toninom,kot bi ravnal tako,kot se za predsednika vlade spodobi.Te” lepe NH ” ,smo že siti,naj spoka iz SOVE, če nima potrebne izobrazbe .

  • zokispoki

   Ni za pricakovati, da bi skrajni levicar, ki hodi k masi in istocasno na partizanske veselice, lahko ravnal drzavnisko !

  • piko8

   Šarkotv problem, da Sova ne SKOVIKA več je, da pod njegovim vodstvom samo še “ČIVKA” čiv, čiv,čiv………..!!!

 • črnaovca

  Mahnič naj najprej vsaj ene mesec preživi v eni vojski potem pa uči druge. Lahko bi imeli tudi komemoracijo ne proslavo

 • Sandokan

  čimprej ven iz te razbojniške organizacije

  • Miro Jereb

   A si mislil na našo vlado ?

 • Celcar Mojca

  Good point!

 • piko8

  šarkota trenutno zanimajo ljubice!!
  Kaj pa “DRUŽINA” žena ubogi ščerki, ki imasta takega očija, posnema zorangutana????

 • IZBIRA

  Republika Kamnik ne praznuje obletnico članstva, ker NATO ni njena intimna opcija. Priključitev je bila zgolj solo akcija Republike Slovenije.

 • Miro Jereb

  Vladajoča banda je brez vsake etike in morale. Vladati in deliti denar med njimi kot prvorazrednki jim je edini interes. Skratka za KOZLAT.

 • Mirko

  A zdaj smo zavezniki z morilci in podporniki islamskega terorizma na BV? Iz te morilske druščine bi nas oral Šarec izpisati, saj ti namesto, da bi branili Evropo, delajo vojne po svetu in s tem povečujejo naval migrantov na evropska tla.

 • yoni 269

  Tale Mahnič mi deluje zlo izobraženo, sigurno je kak DR. prava ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!