Zaradi dobro varovane slovenske meje novih 25 migrantov v Italiji

Prepustnost slovenske in schengenske meje za migrante z balkanske migrantske poti postaja regionalna težava, na katero Slovenijo opozarjajo že okoliške države. Avstrija z nadzorom na meji od leta 2015, Italija nedavno z napovedjo rezilne žice na zahodni slovenski meji.

Slovenska politika s Šarcem na čelu pa narod prepričuje, da je meja varovana dobro, kljub trumam migrantov, ki se dnevno valijo čez slovensko južno mejo v državo. Ne glede na vse pa si bo vlada vseeno vzela kar eno leto za postavitev nekaj dodatnih kilometrov panelne ograje na naši južni meji.

Furlanija – Julijska krajina zahteva rezilno žico na meji s Slovenijo
Problematiko ilegalnih prehodov migrantov čez slovensko-italijansko mejo je nedavno izpostavil notranji minister Matteo Salvini, ki je odločen zajeziti tok ilegalnih vdorov migrantov v državo. Če je Salvini na eni strani pripravljen zajeziti tok z vzhoda v sodelovanju z balkanskimi državami, ki jih opozarja, da morajo storiti svoje pri ustavljanju ilegalnih prehodov meja, je na drugi strani deželni predsednik Massimiliano Fedriga tisti zagovornik žice na meji s Slovenijo, ki jo vidi kot edino rešitev za zajezitev dotoka migrantov čez Balkan.

Predsednik Dežele FJK je odločen zapreti vstopno točko za migrante z vzhoda. (Foto: Facebook)

Zato je teh novih 25 migrantov, ki jih je italijanska policija danes ujela pri Opčinah, nov udarec za slovensko politiko in njeno teorijo o dobrem varovanju slovenske meje. Je pa teh 25 migrantov tudi voda na mlin Fedrigi, ki bo vladi v Rimu postregel s točnimi podatki o vsakem posameznem migrantu, ki ga je na poti iz Slovenije v Italiji ujela njihova policija, in tako upravičeval ter utemeljeval svojo zahtevo po rezilni žici na meji s Slovenijo.

Čeprav je možnost ograditve vseh 243 kilometrov meje morda nemogoča naloga, tudi za Italijo, pa se bo Fedriga za začetek že zadovoljil s 30 kilometri rezilne žice med Trstom in slovenskim Krasom, kot je novica nedavno zaokrožila po italijanskih medijih.

Primorska24.si

 • Nata

  In Italijanarji bodo naredili vse , da nagajajo obmejnim Slovencem.
  Oni niso podpisali Marakeša, ali ne ??

  • Janez Pavel Kanc

   Ne.
   Zver ga pa je.

   • Nata

    Ali zopet vlečeš na dan ono prvo deklaracijo ?
    Pa , kaj ne vidiš velike razlike ?
    Vsaj kaj je begunec in kaj je migrant.

 • Franc Šink

  Potem bodo prehajali mejo čez Kanin. Takole za začetek. Tudi gliserji bodo kmalu prišli prav. Na relaciji Croatia -Italia .

  • Franc Šink

   Naj bo vsem vladnim cepcem iz obeh strani meje končno jasno da se ta problem ne da več rešiti. Pridobiva vse večji pospešek.

  • Janez Pavel Kanc

   In potem ti bo propeler glavo razmrcvaril.
   Eden belček manj . . .

 • šmentanamuha

  Stvari je treba reševati pri izvoru, to pa so NVO, ki vabijo te migrante v Evropo. To je njihovo glavno opravilo, za katerega se na njihove nevladniške račune stekajo milijoni evrov umazanega in tudi krvavega denarja. Žice in droni in policaji in vojska brez pooblastil so samo pesek v oči za naivne.

  • Janez Pavel Kanc

   Tudi RKC je nevladna organizacija.
   Drugič razmisli, kaj meketaš!

 • Olga101

  Predsednik vseh Slovencev, tovariš Pahor, ki je obiskal prireditev ob obletnici požiga narodnega doma v Trstu, se je šel pa pritožit?!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!