Zaradi povečanega števila ilegalnih migracij poostren nadzor na meji s Hrvaško

Ilegalni migranti in policija. (Foto: Policija)

Na policiji so se odločili, da bodo na območjih Ljubljane, Novega mesta, Kopra, Murske Sobote, Celja in Maribora danes začeli akcijo poostrenega nadzora državne meje. Potekala bo do 18. septembra, so sporočili s policije.

Zaradi vse več nezakonitih prehodov na meji s Hrvaško se je na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto, Koper, Murska Sobota, Celje in Maribor danes začela akcija poostrenega nadzora državne meje, ki bo potekala do 18. septembra.

Nadzor bo namenjen preprečevanju, odkrivanju in obravnavanju nezakonitih prehodov meje, v njem pa bodo sodelovali poleg rednih patrulj še policisti vodniki službenih psov, policisti konjeniki in policisti policijskih postaj za izravnalne ukrepe. Uporabljali bodo vsa razpoložljiva tehnična sredstva, tudi policijske helikopterje in drone. Enako kot doslej, bodo policistom pomoč nudili tudi pripadniki Slovenske vojske, so zapisali na policiji.

V prvih osmih mesecih letos so slovenski policisti obravnavali 10.163 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško, kar je največ v zadnjih devetnajstih letih. V prvih osmih mesecih lani so jih obravnavali 9896. Število obravnavanih oseb se je letos zelo povečalo, zlasti od junija do avgusta, od tega so kar 90 odstotkov ljudi obravnavali na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Koper.

Aleš Ernecl