ZD Črnomelj: Zdravnice preobremenjene, na razpise ni prijav

Foto: Pixabay

Zdravstveni dom Črnomelj že dlje časa objavlja različne razpise za zaposlitve zdravnikov. Opozorili ste nas, da naj bi imeli v tem javnem zavodu težave z odhodi zdravnikov, razpisi naj bi bili posledica tega.

Vendar pa je iz odgovorov direktorice črnomaljskega zdravstvenega doma razvidno, da imajo kadrovsko pokrite vse time, da v splošnih ambulantah in otroško/šolskem dispanzerju deluje 9 zdravnic. Slednje pa so dodatno obremenjene, ker se morajo ob svojem rednem delu v ambulantah vključevati še v zagotavljanje nujne medicinske pomoči. Težave so sicer pri zaposlitvi zobozdravnika specialista ortodonta, saj se na razpis ne prijavi nihče, dve zobozdravnici pa bosta z delom začeli 1. decembra. Ponavljajo tudi razpis za dodatnega zdravnika.

Celoten članek preberite na moja-dolenjska.si

Direktorica Eva Čemas nam je uvodoma pojasnila, da imajo od 1. oktobra 2017 kadrovsko pokrite vse pogodbeno dogovorjene time splošne / družinske medicine in otroško / šolskega dispanzerja. To pomeni, da 6,53 tima splošne ambulante in 2,59 tima otroško/šolskega dispanzerja pokriva 9 zdravnic.

Več na moja-dolenjska.si