fbpx

Združena levica in njihov kandidat za župana, da te kap! V službi dobil izredno odpoved, ker je, namesto da bi delal, hodil po nakupih in na morje!?

Alešu Hogetu očitno delo ne diši. Raje jo mahne na morje ... ali pa delit predvolilne letake. Foto: Facebook

Saj ni res, pa je! Združena levica – Demokratska stranka dela za župana v občini Ribnica podpira Aleša Hogeta, ki je bil kot sindikalist zaposlen v Kovinoplastiki Lož, a so mediji poročali, da je dobil odločbo o izredni odpovedi zaposlitve, saj naj bi, namesto da bi opravljal sindikalno dejavnost, hodil po nakupih in na morje. Še več! V tem času naj bi tudi delil predvolilno gradivo. In kako na očitke odgovarja Hoge? “Zaposleni pač vedo, zakaj gre. Razlog je drugje. Se bo še pisalo …”

Spletni portal Moja Dolenjska piše, da je bil kandidat Združene levice – Demokratske stranke dela Aleš Hoge kot sindikalist zaposlen v Kovinoplastiki Lož, nekateri mediji so nato poročali, da mu je vodstvo Kovinoplastike Lož vročilo odločbo o izredni odpovedi zaposlitve. Kot razlog so navajali, da je kršil pogodbene obveznosti. “Ko bi moral opravljati sindikalno dejavnost, je delil predvolilno gradivo, hodil po nakupih in šel na morje. Ko ga je vodstvo podjetja soočilo z ugotovljenimi kršitvami, je organiziral nezakonito stavko,” so med drugim za STA zapisali v Kovinoplastiki. Hoge je tudi podpredsednik Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije (SKEI).

In kako se je na obtožbe odzval Hoge? Tipično – najel je odvetnika, to pa oznanil tudi na družbenem omrežju Facebook: “Zaposleni pač vedo, zakaj gre. Razlog je drugje. Se bo še pisalo … Trenutno težko karkoli razlagam, ker se mi obdolžitve potem samo še dodajajo … Odvetnik jim je prebral zagovor in priložil vso dokumentacijo. Vprašanj ni bilo. Dokumenti, dokazila in ostalo jih ne zanimajo …” Njegov celoten zapis pa tukaj:

Vir: Facebook

J. G.