fbpx

Že tretji dan zapored v tem tednu beležimo preko 20 okuženih! Hospitaliziranih je bilo 14 bolnikov!

Foto: STA

Še naprej smo priča rasti novih okužb z novim koronavirusom. Vlada Republike Slovenije je namreč na družabnem omrežju Twitter sporočila, da je bilo v torek na podlagi 1607 testiranj ugotovljenih 24 novih okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo 14 bolnikov, nihče izmed njih pa na srečo ni potreboval zdravljenja na intenzivni negi. Zdravstveni minister Tomaž Gantar je danes napovedal omejevanje zbiranja na 10 oseb, le pod določenimi pogoji bo to možno na 50 oseb.

V Sloveniji do sedaj beležimo kar 1763 okužb in 111 smrtnih žrtev. Največ okužb so po podatkih Covid-19 sledilnika v torek zabeležili v Ljubljani in Kopru in sicer po tri okužbe v obeh mestih, po dve okužbi pa so potrdili v Slovenski Bistrici, Rušah, Dravogradu in Šentjerneju. Po eno okužbo so zabeležili v Novi Gorici, Kamniku, Zrečah, Vipavi, Piranu, Radovljici, Črenšovcih in Kočevju.

Epidemiološka situacija se slabša
Vladni govorec Jelko Kacin je na včerajšnji novinarski konferenci opozoril, da se epidemiološka situacija v Sloveniji slabša. V ponedeljek in torek smo namreč zabeležili preko 20 okuženih. “Slovenija postopoma prehaja v fazo držav, kjer je 14-dnevno povprečje okuženih na 100 tisoč prebivalcev okoli 10“. Ob tem je v imenu vlade svetoval, da vsak ki se namerava odpraviti na dopust na Hrvaško, naj premisli o smiselnosti potovanja. Opozoril je še, da če se potovanju ni mogoče izogniti, naj se Slovenci izogibajo krajem, kjer se zbira veliko ljudi.

Nina Žoher