Zima že trka na vrata, na Kaninu poldrugi meter snežne odeje

Zaradi zimskih razmer je cesta čez prelaz Vršič zaprta, verige pa so obvezne na prelazih Korensko sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh. Na Kaninu je snežna odeja debela že 145 centimetrov.

Na Gorenjskem in ponekod na Štajerskem ter Koroškem so ceste zasnežene. Ponekod po državi megla zmanjšuje vidljivost. Na primorski avtocesti je promet oviran med Senožečami in Nanosom proti Ljubljani, navaja prometno-informacijski center za državne ceste. Voznike pozivajo, da prilagodijo hitrost vožnje in varnostno razdaljo.

Danes bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. Na severozahodu države bo snežilo, meja sneženja pa večinoma med 500 in 800 metri nad morjem, napovedujejo meteorologi. Popoldne bodo padavine prehodno oslabele, mogoča bo kakšna ploha. Zvečer se bodo padavine spet okrepile in ponoči razširile nad vso Slovenijo. V noči na ponedeljek bo snežilo tudi po nižinah, v ponedeljek čez dan pa se bo delno zjasnilo.

V gorah se je že začela prava zima. Kot sporočajo z Agencije RS za okolje (Arso), je marsikje zapadlo že več kot pol metra snega. Na Kaninu je v zadnjih 12 urah zapadlo 26 centimetrov snega, skupno ga je tam 145 centimetrov.

Goriški portal