Znani podatki o utopljenem volku v Idriji

V Rakah pri Idriji utopljeni volčji samec. (Foto: Fb)

Iztok Koren z Zavoda za gozdove v Tolminu je za Idrijske novice potrdil, da so iz Ljubljane že prejeli dokumentacijo o preiskavi najdenega poginulega volka na Rakah v Idriji.

Iz dokumentacije je razvidno, da je bil najdeni volk samec, da je tehtal 40 kilogramov in da je bil v odlični fizični kondiciji. Poginil pa je zaradi utopitve. V tem tednu gre že za drugi primer neobičajnega pogina volka, saj so pred dnevi volka povozili na cesti v vasi Volče. Pregledniki poginule živali so odvzeli tkiva, ki bodo služila za laboratorijske analize.

Z njimi bodo poskušali določiti njegove sorodstvene povezave, saj imajo strokovnjaki izdelane podrobne genetske zapise o domala vseh volkovih v Sloveniji. Po končanih preiskavah bo tudi znano, če je poginuli volk pripadal kateremu od znanih tropov ali pa je bil samotar brez svojega tropa. Kljub temu, da primera utopitve volka v teh krajih ne pomnijo, pa so volkovi po izjavah lovcev tudi na Idrijskem že kar redni prebivalci gozda. Število volkov se očitno zelo povečuje in zato si ti iščejo življenjski prostor tudi na območjih, kjer jih pred tem niso opazili.

Povzeto po idrija.com

 • šmentanamuha

  To pa je barbarizem Podobnikovih podpornikov. Ogabno, sramotno. Če boste nadaljevali v tem duhu, bo tudi desna vlada kmalu samo še spomin. Nimam besed za takšno pošastnost. To je znak duhovne degradiranosti.

  • alojz

   Ejga si pozabil tablete. Pa očala tudi rabiš. Kaj imajo desni in Podobnik z utoplenim volkom?

   • šmentanamuha

    On je naščuval kmete in jim še celo ponujal plačilo 500 ojrov za usmrtitev volka po glavi, ejga, a si pozabu?

    • alojz

     Pa kaj. Volk se je SAM utopil. Ali ga je kmet (za 500 ojrov) pod vodo držal?
     Daj, aktiviraj še desno polovico možganov. Leva stran je izgleda – odmrla.
     Sem bral tule, da ga je tudi lovec ustrelil in odvrgel v kanal. Sedaj po obdukciji pa nobenega opravičila za blatenje lovcev. Po tvoji varianti so kmetje krivi za utopitev.

     • šmentanamuha

      Zdrav mlad volk se je sam utopil … že pogled na kadaver ti da vedeti, da je bila njegova smrt nasilna. Kako je potekalo vse skupaj, ne vem, vendar upam, da bo storilec dobil zasluženo kazen v enaki meri. Bog je velik, ti pa imaš majhne možgane in še manjše srce. Raje sam upoštevaj svoje nasvete in prižgi luč, da ne boš taval v temi.

     • alojz

      No, pa imamo bolj pametnega od patologa za prostoživeče živali.

     • šmentanamuha

      Brez skrbi, kdor nima svoje pameti in gleda, pa ne vidi,, potrebuje patologa.

     • pesjanar

      Šmentana imaš prav bilo je kar nekaj prič ki sedaj ne upajo javno povedati da je volkeca Podobnik držal za rep in ga tako dolgo namakal da se je revež utopil,imena prič ima tov.novinar cirman v svojem arhivu,objavljena bodo po pogrebu tega volkca v grobnico herojev.

     • Steiermark

      Tebi, očitno, tudi najmočnejši reflektorji ne bi dovolj dobro osvetljevali poti, po kateri bi morala iti…. tako pač je, pri fanatikih in slepcih! Morda bi pa ti lahko “gostila” vse volkove iz slovenskih gozdov, da revčki ne bi tako trpeli in napadali tudi ljudi in drobnice, v naravi!

  • lokec

   Volke je potrebo izgnat iz gozdov v Ljubljano.