fbpx

Znanstvena skrivnost božičnih praznikov

(Foto: iStock)

Danes se za skoraj dve milijardi kristjanov pričenjajo božični prazniki, s katerimi slavijo rojstvo Jezusa Kristusa. Vendar pa v zadnjih desetletjih vero kristjanov v rojstvo Odrešenika vse bolj potrjuje tudi znanost, ki v svojih zmožnostih dokazuje obstoj mističnega v povezavi s Kristusom, skozi znanstveno preučevanje čudežev Jezusove krvi in telesa.

Celoten članek si lahko preberete na primorska24.si. Kliknite tukaj.

Jezus Kristus kot znanstveno dejstvo
Obstoj Jezusa Kristusa so potrdili številni zgodovinarji in zgodovinski dokumenti, pa vendar so strokovnjaki vedno ločevali med zgodovinskim in verskim Jezusom Kristusom. Z napredkom znanosti pa je v zadnjih desetletjih ravno medicina ponudila presenetljive dokaze, ki namigujejo na dejstvo, da Jezus Kristus ni bil zgolj zgodovinska osebnost, ampak je z njim resnično povezana mistična skrivnost.

Prvi Evharistični čudež se je zgodil okrog leta 750 n. š. v kraju Lanciano. V takratni cerkvi sv. Legoncijana in Domicijana je menih reda sv. Bazilija daroval sv. mašo. Po legendi je dvomil o dejstvu, da je v posvečeni hostiji resnično navzoče telo Jezusa Kristusa in da je v kelihu resnično njegova kri. Po posvetilnih besedah se je kruh spremenil v živo meso in vino v pravo kri, obe relikviji pa sta še danes na ogled v novi cerkvi sv. Frančiška Asiškega, ki so jo na mestu stare postavili leta 1258.

Več na primorska24.si …