fbpx

Zoki Ljubljančanom viša stroške: V Ljubljani od danes dražja oskrba s pitno vodo in odvoz odpadkov

Foto: STA

Z današnjim dnem se bosta v prestolnici podražila preskrba s pitno vodo in ravnanje z odpadno vodo. Za uporabnike v enodružinskih hišah bo cena v povprečju višja za 71 centov, v večstanovanjskih stavbah pa za 73 centov. Prav tako bodo dražje Snagine položnice za ravnanje z odpadki, in sicer v povprečju za 1,65 evra.

Od danes bodo storitve podjetja Vodovod-Kanalizacija (Vo-Ka) za pet odstotkov dražje. Tako bo položnica za preskrbo s pitno vodo in ravnanje z odpadno vodo za uporabnike v enodružinskih hišah v povprečju višja za 71 centov in se bo s sedanjih 23,88 povišala na 24,59 evra.

Za uporabnike v večstanovanjskih stavbah pa bo položnica v povprečju dražja za 73 centov, kar pomeni, da se bo cena s sedanjih 15,87 zvišala na 16,60 evra.

Po triletnem obdobju nespremenjenih cen se bo z današnjim dnem v občinah, kjer deluje Snaga, podražila tudi položnica za ravnanje z odpadki. Povprečna položnica za ravnanje z odpadki se bo v povprečju spremenila za 1,65 evra, tako da bo moralo posamezno gospodinjstvo po novem namesto sedanjih 8,20 evra plačati 9,85 evra.

Višje cene storitev je sredi meseca potrdil svet ustanoviteljev javnih podjetij, povezanih v Javni holding Ljubljana. Družbeniki holdinga pa so tedaj podali tudi soglasje k pripojitvi Snage k družbi Voka, s čimer bo nastalo novo javno podjetje Voka Snaga.

Seveda pa je jasno, da gre tu predvsem za interese ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Demokracija