Zoran Janković dobil pobudo od Mojce Škrinjar: Posodobitev je nujna!

Foto: STA

Mojca Škrinjar, mestna svetnica, je na ljubljanskega župana naslovila pobudo, v kateri opozarja na nujno energetsko obnovo Osnovne šole Zalog in dograditev knjižnice, jedilnice in kuhinje.

Njeno pobudo objavljamo v celoti:

“Osnovna šola Zalog v Ljubljani je bila v zadnjih 30 letih najbolj prikrajšana za posodobitve, obnove in razširitve. Ob gradnji, ki izvira iz obdobja samoprispevkov in sploh ni kakovostna, bi bila posodobitev nujna. V zadnjih letih smo priča nujnim popravkom, ko povsem odpove gretje, ko se pojavi plesen v telovadnici, kar pa seveda ni dovolj in stane preveč. Preveč zato, ker je parcialna obnova veliko dražja od celostne.

Šola letos pričakuje dva povsem polna oddelka, čez dve leti pa bodo trije, zato potrebuje tudi razširitve. Že danes kapaciteta knjižnice ne zadošča več. Zaradi tega trpi tudi kakovost dela, otroci pa so v deprivilegiranem položaju, saj imajo na voljo manj knjižnega gradiva, kot bi ga lahko imeli, še zlasti v primerjavi z drugimi šolami.

Šolska kuhinja je povsem dotrajana, jedilnica stara kot šola sama, organizacija priprave in razdelitve obrokov je izjemno težavna. Otroci so tu ostali v času izpred petdesetih let. Priprava hrane je otežena, inšpekcijska odločba pa zapira kuhinjo s koncem letošnjega leta.
Skrajni čas je, da se v rebalans za leto 2019 umestijo celovita energetska obnova stavbe (streha, okna, fasada, radiatorji, svetila ipd.) ter potrebna dograditev knjižnice, kuhinje in jedilnice. Zato prosim župana, da pomisli tudi na ta predolgo zanemarjeni konec Ljubljane, ki je sicer v prometni infrastrukturi doživel lep napredek v zadnjih letih, in zlasti še na njegovo šolo.”

Utrip-ljubljane.si

 • Vera

  Janković ima večino svetnikov, zato se bojim , da predloga Škrinjarjeve ne bo upošteval, saj on je vajen delati v centru mesta , kjer je visoka provizija . Žalostno je, da vse , že leto po narejenem razpada .

 • Andrej

  Morda bo uspelo, saj je znano, da Zalogu rečejo RDEČI ZALOG. Pa še populacija tam je za Zokija kar prikladna. Je pa res, da je šola potrebna temeljite prenove, verjetno kar nova.

 • Montana

  Ljubljana je bolana….hahahaha.

 • Darth Vader

  lepo, da mojca škrinjar skrbi za to, da bomo lahko državljani, ki s to javnosektorsko luknjo imenovano izobraževalna ustanova nimamo popolnoma nič, preko davkov, prispevkov, trošarin in zadolževanja države lahko investiral v novo jedilnico, kakšen prizidek……veliko bolj učinkovito bi bilo, če bi bila to zasebna osnovna šola :) tam bi starši, katerih otroci bi se notr izobraževal, plačal tudi sanacijo šole…preko šolnine…..tako bi bili slovenski davkoplačevalci lahko mirni, starši pa bi bili brez labe vesti, da obešajo strošek izobraževanja svojega otroka na pleča vseh davkoplačevalcev repoobljike Slovenije posledično se zato nebi počutili kot siromaki v državnem gulagu….pa najbrž bi bila tudi kvaliteta podajanja učne materije precej na nivoju…..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!