fbpx

Župan dr. Peter Verlič: “Grosuplje goes green”

Foto: Občina Grosuplje

Grosuplje goes green,” pravi župan dr. Peter Verlič v nedavnem intervjuju, objavljenem 21. aprila 2020 na spletnem portalu TheMayor.EU. Povedal je, da zadnja leta v občini udejanjajo Dolgoročni občinski strateški načrt 2015 – 2020, strategijo 3G, poimenovano po uspešni uvedbi linije javnega prevoza 3G, ki vizijo razvoja občine izpostavlja z Gospodarno, Gostoljubno in Globalno občino Grosuplje, pa tudi okolju prijazno in trajnostno naravnano občino Grosuplje (Grosuplje goes green). Obdobje izvajanja te strategije gre sicer počasi proti koncu, a že so v mislih pri novi, še ambicioznejši, še bolj razvojno naravnani, in kar je še posebej pomembno, še bolj zeleni. Pred očmi je vedno tudi zelena prihodnost. Le tako bo življenje v občini lepo, prijazno, le tako se bo kakovost bivanja občank in občanov še izboljšala, le tako bo prihodnost občank in občanov in vseh državljank in državljanov Evropske unije svetla.

Posebno pozornost v občini namenjajo trajnostni mobilnosti. Trudijo se za čim bolj prijazno uporabo javnega prevoza, gradimo pločnike in urejamo kolesarske steze. Ker želijo dihati svež zrak, piti čisto vodo, ker spoštujejo naravo in naš planet.

Med tudi več drugimi zelenimi projekti pa v občini posebej v zadnjem času na pomenu pridobiva tudi razvoj aktivnega in zelenega turizma. Z urejanjem novih sprehajalnih in učnih poti je sedaj zagotovo v ospredju naš naravni biser Krajinski park Radensko polje.

Župan je še povedal, da se nam nove sprehajalne in učne poti kmalu obetajo tudi na Koščakovem hribu, različna športna igrišča pa bodo uredili v Športnem parku Grosuplje. Prav tako imajo v načrtu izgradnjo novega Kulturnega centra Grosuplje.

Besede je tako sklenil z mislijo: “Skratka, našim občankam in občanom želimo med drugim omogočiti še bolj kvalitetno preživljanje prostega časa, pa naj bo to rekreacija, šport ali različne vsebine s področja kulture, ki bodo prijetno obogatile naš vsakdan. Kot rečeno, pa želimo še večji pomen dati tudi zelenim biserom naše lepe občine. Saj veste, Grosuplje goes green.”

Več o tem pa V INTERVJUJU. Vabljeni k branju!

Jana Roštan, Občina Grosuplje