Župan Verlič in predsednik uprave Pomgrada Polanič podpisala pogodbo za gradnjo parkirne hiše P+R Grosuplje

Foto: Občina Grosuplje

V torek, 23. aprila 2019, sta župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in predsednik uprave gradbenega podjetja Pomgrad d. d. Iztok Polanič podpisala pogodbo za gradnjo parkirne hiše P+R Grosuplje. Ob podpisu pogodbe pa se je njima pridružil tudi direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar s sodelavko za javna naročila Tanjo Rauh. “22 projektov za Grosuplje leta 2022 danes odpira novo poglavje. Tokrat s projektom izgradnje parkirne hiše po sistemu P+R. Čestitam izvajalcu, ki je bil izbran na javnem razpisu, podjetju Pomgrad. Želim mu uspešno gradnjo, predvsem v roku, kvalitetno. To bo za mesto Grosuplje in občino Grosuplje ter za zeleno Grosuplje velika pridobitev,” je ob podpisu pogodbe dejal župan dr. Peter Verlič.

Ob tem se je vsem sodelavkam in sodelavcem na občinski upravi, posebej pa direktorju občinske uprave mag. Dušanu Hočevarju, ki je operativno vložil veliko truda v to, da bodo čez 8 mesecev konkretni rezultati, tudi zahvalil.

Župan je še povedal, da bo 160 od sicer 222 parkirnih mest pomagalo, da se bomo pogosteje odločali za uporabo javnega prevoza. Kot ima informacijo, pa naj bi se jeseni začela tudi nadgradnja železniške postaje. “Če bodo prišli še novi vlaki in s plinifikacijo občine tudi novi avtobusi, potem bo naša občina resnično primer dobre prakse, kako udejanjati javni promet v občini in tudi širše,” je še dejal.

Predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič pa je povedal, da bodo z gradnjo predvidoma pričeli v naslednjem mesecu. “Je pa to naš prvi projekt v tej občini, tako da smo počaščeni, da smo bili izbrani. In županu ter celi njegovi ekipi zagotavljam, da bo narejeno v rokih, kvalitetno, kot je to bilo iz razpisne dokumentacije razvidno,” je dejal.

Grosuplje gre na zeleno
Parkirna hiša P+R Grosuplje bo sicer locirana v neposredni bližini glavne avtobusne in železniške postaje v Grosupljem. V njej bo skupno 222 parkirnih mest, od tega jih bo 161 namenjenih parkiranju po sistemu P+R oz. potnikom, ki bodo za pot na željeni cilj prestopili iz osebnega avtomobila na bolj trajnostna prometna sredstva, to je avtobus ali vlak. Ob parkirni hiši pa bo tudi zaprta kolesarnica za 40 koles. Prav tako bo parkirna hiša omogočala polnjenje električnih vozil, kolesarnica poleg pa polnjenje električnih koles.

Foto: Občina Grosuplje

Pogodbena vrednost znaša 5.557.903,47 evrov z DDV, za projekt pa so bila občini dodeljena tudi nepovratna evropska sredstva. Gradnja se bo pričela v maju, dela bodo nato predvidoma zaključena v 8 mesecih. Občina Grosuplje s svojimi projekti, kot je parkirna hiša P+R Grosuplje, sledi svoji strategiji 3G, ki med drugim izpostavlja slogan “Grosuplje Goes Green” oz. zeleno vizijo razvoja občine Grosuplje, pa tudi sprejeti Celostni prometni strategiji Občine Grosuplje. Spodbuja uporabo javnega potniškega prometa, si prizadeva, da bo ta do svojih uporabnikov čim bolj prijazna in sledi smernicam spodbujanja trajnostne mobilnosti. “Da bo tudi prihodnost občine zelena. Da bo tudi prihodnost občine lepa,” si bodo prizadevali v prihodnje.

C. Š.

  • RATATA

    Hočevar zadaj se pa veseli krače po podpisu in cenpercent po situaciji.

  • Darth Vader

    a drgač vam tepcem ni še nihče razložil, da je Green New Deal in Green Energy globalna prevara za krajo davkoplačevalskega denarja? v ZDA potekajo že prve aretacije in pozivi na sodišča……Green New Deala niso podprli niti ameriški demokrati na glasovanju v senatu…..54 proti 0 za…..mimogrede, ko ste vsi tako za kapitalizem in proti socializmu……to, da je občina Grosuplje dobila denar evropskih davkoplačevalcev, je posledica socializma……bruto vplačnice imajo viške, ki jih prisilno morajo odvajati v EU proračun……nato pa nerazvite komi-socialistične vukojebine kot je Slovenija, dobijo denar evropskih davkoplačevalcev..,…..predvidevam, da bo ROI negativen…..ker po pravici povedano, jaz ne vem čisto točno, kaj ima nemški davkoplačevalec od tega, da si neka semi-gradbena omrežja po sloveniji, ki so sicer popolnoma nelikvidna – zombie firme, talajo davkoplačevalski kapital za popolnoma debilne projekte…..če bi bilo po pravilih, bi moral občani grosupelj zbrati 5mio eur z davki in si zgradit svojo parkirno hišo, nepa da klošarite za tujim davkoplačevalskim kapitalom

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!