fbpx

Župan Franc Škufca že osemnajst let stavi na VW

Foto: Moja Dolenjska

Nepoklicnemu županu Francu Škufci teče že peti mandat na čelu žužemberške občine in le malo občank in občanov ve, da je v teh petih štiriletnih mandatih občina kupila tri službena osebna vozila VW. Vsa ta leta jih je župan v največji meri poleg službenih poti uporabljal tudi za privatno uporabo, za kar je v letu 2007 mesečno plačal 31,17 evra in v letu 2008 samo 14,17 evra, ob dejstvu, da je občina plačala gorivo. Hkrati pa je v proračunu Občine Žužemberk za leto 2018 za prevozne stroške in storitve župana in podžupana namenjenih neverjetnih 4.600 evrov.

V vseh teh letih je občina za službena vozila plačevala stroške njihovih nakupov, popravil, goriva, pnevmatik, registracij in zavarovanj in kot se je pokazalo v primeru davčnega nadzora, župan Franc Škufca v določenem obdobju za privatno uporabo teh vozil ni plačeval niti bonitete.

Župan je davčnemu inšpektorju namreč povedal, da službeni občinski avto uporablja za privatne potrebe, vendar samo za pot v službo iz Dvora do Žužemberka in nazaj, torej za pot, za katero je jasno, da ni vezana na funkcijo župana, saj že vrabci na strehi čivkajo, kje je nepoklicni župan dejansko zaposlen. Občani se sprašujejo, kako se lahko za privatne potrebe vozi župan iz Žužemberka na Dvor in nazaj, če ima po javno dostopnih podatkih prijavljeno stalno prebivališče v Žužemberku na naslovu Baragova cesta.Če to ni možno v drugih občinah, je to očitno možno v žužemberški.

Celoten članek lahko preberete TUKAJ