fbpx

Župan Ilirske Bistrice novinarki: “Članki na nivoju kure nesnice?”

Emil Rojc (foto: STA)

Ilirskobistriški župan Emil Rojc, ki je znana po tem, da govori brez dlake na jeziku, tudi v zvezi z migracijami in se, kot član Socialnih demokratov večkrat ne strinja z izjavami Tanje Fajon.

Članki na nivoju kure nesnice

Ilirskobistriški župan Emil Rojc je na novinarska vprašanja novinarke primorskih novic v zvezi z načrtovano gradnjo avtoceste med Postojno in Jelšanami v uradnem odgovoru med drugim pojasnil, da si občina za gradnjo avtoceste prizadeva na različne načine, vendar so pri tem med večjimi ovirami časopisni članki, “katerih avtorice so gospe novinarke s tako imenovanim ‘kurjim sindromom’. Njegovi učinki pa se, tako Rojc, kažejo v člankih “na nivoju ‘kure nesnice‘”.

Na županove izjave so se odzvali tudi v stranki SD. “Socialni demokrati razumemo svobodno, neodvisno in strokovno novinarsko delo kot enega izmed temeljnih elementov demokratične družbe. Transparentnost in javnost političnega delovanja je za SD osnovni standard, ki bi ga morali spoštovati in pri svojem delu upoštevati vsi, ki delujemo v javnem prostoru,” so poudarili.

Je pa zanimivo, da so Socialni demokrati tiho, ko gre za vulgarne izjave Jožeta Damjana, nesojenega mandatarja ustavnega loka, ko je Aleksandro Pivec primerjal s kurbo.

e-Maribor