fbpx

Župan Ivančne Gorice: “Pred nami so novi izzivi in lahko dosežemo še več”

Župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. (Foto: Fb)

Aktualni župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad je v oddaji na Zelenem valu na vprašanje novinarke potrdil, da se bo potegoval za še en mandat. Tudi tokrat bo kandidat Slovenske demokratske stranke, pričakovati pa gre tudi širšo podporo.

Glede na doseženo je bila najava kandidature pričakovana. Občina Ivančna Gorica se je v zadnjih dveh mandatih lepo razvila in postaja eno izmed regionalnih središč. Občina je še naprej priljubljena destinacija za priseljevanje od drugod, razveseljujoče pa je tudi število rojstev. Številne investicije v šole in vrtce se bodo tako morale nadaljevati. Gospodarstvo ruši vse rekorde in industrijska cona je polna, v pripravi pa je že nova. Gradi se tudi infrastruktura za nove izzive, ki prihajajo v prihodnosti, s poudarkom na prometu in energetiki, poskrbljeno pa je tudi za osnovne potrebe prebivalcev po načelu enakomernega razvoja. Številna društva na področju športa, kulture, turizma, gasilstva dosegajo lepe rezultate in bogatijo družbeno življenje. Z dograditvijo zdravstvenega doma in novo lekarno se je izboljšalo tudi zdravstveno varstvo, z vzpostavitvijo Centra za krepitev zdravja pa bo poskrbljeno tudi za preventivo.

Dušan Strnad stavi na sodelovanje, povezovanje in vključevanje, kar se je izkazalo kot prava pot za doseganje rezultatov v skupno dobro. Ponosen je na opravljeno delo in soglasno sprejemanje odločitev v občinskem svetu. Kljub večini Slovenske demokratske stranke v občinskem svetu je poskrbel za dialog s preostalimi in upošteval konstruktivne predloge vseh, in tak način dela je bil dobro sprejet. Še naprej se bo zavzemal za enakomeren razvoj celotne občine, več poudarka pa bo na razvoju občinskega središča. Kulturno-upravni center bo dal naselju Ivančna Gorica značaj središča in ponudil boljše pogoje za knjižnico ter razvoj kulture.

“V zadnjih letih smo naredili veliko in, verjamem, upravičili zaupanje volivcev. Pred nami so novi izzivi in lahko dosežemo še več. Dosedanji rezultati in podpora, ki sem je deležen, me opogumljata, da izzive sprejmem, in prepričan sem, da vsi skupaj lahko dosežemo še več. Zato bom na prihajajočih lokalnih volitvah vnovič kandidiral za župana Občine Ivančna Gorica,” je svoje videnje podal Strnad.

C. Š.