fbpx

Janković očitno želi smrt in trpljenje: Gostinske lokale zaprle že številne manjše občine, župan Ljubljane se upira!

Ali bo Zoran Janković prestavil sejo mestnega sveta zaradi epidimije koronavirusa v Sloveniji? ( Foto: STA)

Ljubljanski župan Zoran Janković ne želi zapreti lokalov v Ljubljani, kjer se še vedno zbirajo posamezniki in ogrožajo zdravje vseh, zaradi česar je požel val zgražanja. Prav tako ne želi prestaviti za naslednji ponedeljek sklicane seje Mestnega sveta. “Predlagamo, da ravnamo odgovorno in seje izvedemo, ko bodo razmere za to primerne in ne bomo ogrožali zdravja ljudi. Vsekakor ne prej kot v 14 dneh od datuma sedanjega sklica,” je zapisal Igor Horvat, vodja svetniške skupine Slovenske demokratske stranke v ljubljanskem mestnem svetu. 

Ljubljanski župan Zoran Janković se je po revoltu javnosti končno oglasil preko Facebooka in podal nekaj splošnih, že dolgo znanih navodil glede koronavirusa. Toda to ni dovolj, saj se je uprl nujnemu ukrepu zaprtja gostinskih lokalov, kar so storili že v številnih manj poseljenih občinah. Celo v občini Sveta Trojica z nekaj več kot 2 tisoč prebivalci.

Pozivam župana glavnega mesta, Zorana Jankovića, da nemudoma pojasni, kakšni ukrepi bodo sprejeti na mestni ravni zaradi koronavirusa. Pričakujem usklajeno ravnanje in polno sodelovanje z vlado Republike Slovenije, v korist in za zaščito vseh prebivalcev mesta Ljubljane,” je k odgovornemu ravnanju ljubljanskega župana pozvala evropska poslanka Romana Tomc.

Janković noče prestaviti niti seje mestnega sveta, sklicane 23. marca
Ob tem v svetniški skupini SDS opozarjajo, da so sestanke in seje odpovedali na ravni četrtnih skupnosti in mestnih delovnih teles v Ljubljani. “V Mestni občini Ljubljana so bile seje delovnih teles mestnega sveta odpovedane in sklicane korespondenčno, poleg tega so odpovedane vse sklicane in predvidene seje v 17 četrtnih skupnostih v Ljubljani. Tudi za večino zaposlenih na MOL-u bo delo potekalo od doma. Prav tako uvajajo stroge ukrepe javna podjetja in zavodi v Ljubljani, ki večinoma zapirajo svoja vrata zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa, “ sporočajo iz svetniške skupine SDS v Ljubljani.

Sosednja Avstrija zaradi epidemije prestavila volitve na Štajerskem in Predalpskem
V sledečih dneh se bo izkazalo, ali so Jankoviću bolj pomembni milijoni mestne občine Ljubljana ali pa zagotovitev varnih razmer za vse akterje v ljubljanski občini. Med drugim tudi za mestne svetnike, ki sprejemajo najbolj pomembne ukrepe za vse prebivalce Ljubljane. V soseščini so prestavili celo volitve zaradi koronavirusa. “Sosednja Avstrije je npr. na Štajerskem in Predalpskem celo prestavila volitve v občinski svet. Zdravje ljudi je na prvem mestu, zato prosimo, da sejo do nadaljnjega prestavite,” je zapisal Igor Horvat, vodja svetniške skupine SDS v Mestni občini Ljubljana.

Luka Perš