fbpx

Občina Lenart bo zagotovila maske vsem občanom

Župan občine Lenart Janez Kramberger. (Foto: STA)

“Občina Lenart se je z dvema lenarškima podjetjema dogovorila, da bodo sešili pralne zaščitne maske za občanke in občane Občine Lenart. V občini živi 8500 prebivalcev v okrog 3 tisoč gospodinjstvih, kar predstavlja velik zalogaj za lenarško občino, saj se vsi srečujemo s pomanjkanjem zaščitnih sredstev. Pripadniki civilne zaščite so do sedaj razdelili že več kot 3 tisoč pralnih mask in mask za enkratno uporabo,” je izjavil župan Lenarta Janez Kramberger.

V Sloveniji se vzpostavlja vedno več podjetij, lokalnih skupnosti in domačih obratov, ki pomagajo pri izdelavi in produkciji nujne medicinske opreme. Podobno so se odločili v občini Lenart, kjer bodo skupaj z dvema podjetjema poskrbeli za varnost svojih občanov. Pospešeno so jih začeli šivati v podjetju Lambo in pa v Babycentru, tako da bo občina lahko v naslednjem tednu zaščitne pralne maske zagotovila vsem svojim občankam in občanom.

Lenart je še eden izmed slovenskih krajev, ki hoče pomagati v zdravstveni krizi, v kateri se je znašla Slovenija. V preteklih dneh so s produkcijo zaščitnih mask začeli v podjetjih Boxmark iz Kidričevega, slovenjgraški Prevent in Moda Mi&lan iz Gornjih Petrovcev. Skupni slovenski akciji pa sta se pridružili še dve podjetji iz Lenarta.

Podjetje Lambo bo pomagalo pri šivanju zaščitnih mask. ( Foto: Občina Lenart)

Občina Lenart bo dobila še tisoč mask iz Ljubljane 
V drugem tednu pričakujejo še donacijo tisoč mask iz Ljubljane, tako da računajo, da bodo do srede oziroma četrtka razdelili dovolj mask. “Pri razdeljevanju nam bodo pomagali svetnice in svetniki KS Lenart in KS Voličina ter občinski svetniki, kolikor jim bo čas dopuščal. Zaščitno masko bo možno dvigniti tudi osebno v občinski avli, tako da mislim, da bo za to zadoščeno v zadostni meri,” je še povedal župan mag. Janez Kramberger.

Luka Perš