fbpx

Župan Verlič devetošolcem zaželel veliko uspeha pri nadaljnjem šolanju

Foto: Občina Grosuplje

V ponedeljek, 15. junija 2020, so naši devetošolci šolsko leto 2019/2020 že uspešno zaključili, s tem pa tudi svoje osnovnošolsko izobraževanje. Podajajo se naprej, na novo pot, na pot, ki jim bo prinesla še več znanja, novih izkušenj, novih prijateljstev in doživetij.

Da bo tudi nadaljnja pot kar najbolj uspešna vsem našim devetošolkam in devetošolcem, Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje, Osnovne šole Brinje Grosuplje in Osnovne šole Šmarje – Sap, želi tudi župan dr. Peter Verlič. Prvim se je na njihovi zaključni prireditvi tudi pridružil.

»Res smo korona generacija, a želeli bi, da bi bili čez 10 ali 20 let krona našega mladega mesta v vseh pogledih. V ustvarjalni kulturi in umetnosti, znanju in izobraževanju, uspešnem poslovanju, solidarnosti, športu in še v drugih dejavnostih, ki krasijo in lepšajo naše življenje,« so županu ob tej priložnosti povedali naši devetošolke in devetošolci.

»Upam, da ste se imeli lepo v šoli, da ste se veliko naučili,« pa je devetošolkam in devetošolcem dejal župan in še dodal: »Ste korona generacija in hkrati generacija, ki posega po zvezdah.« Ob tem nas je spomnil na nedavno izstrelitev rakete podjetja Elona Muska s človeško posadko proti Mednarodni vesoljski postaji, cilj podjetja pa, kot pravi Elon Musk, ni Luna, ampak Mars. »Učite se, znanje je pogoj do tega, da pridete do zvezd, in čakam na prvega med vami, ki bo pristal na Marsu,« je v tem duhu še dejal župan in vsem zaželel uspešno in srečno pri nadaljnjem šolanju.

So korona generacija devetošolcev, ki svojega osnovnošolskega izobraževanja ni zaključila na tradicionalen način, z valeto, a je bilo na njihovih zaključnih srečanjih vseeno veselo, ponosno, polno čustev in lepih želja.

Prav ta generacija pa je tudi tista, ki jo je župan prvič pozdravil kot prvošolčke, 1. septembra 2011. Še se spominja tistega dne in vemo, da je prvi šolski dan vse od takrat tudi zanj nekaj posebnega, ko v prve šolske klopi z lepimi željami v družbi njihovih staršev vsako leto pospremi prvošolke in prvošolčke na prav vseh naših šolah. Lepo pa je tudi videti, ko ti svojo osnovnošolsko pot uspešno zaključijo in se pogumno podajajo naprej, seveda z lepimi spomini na svojo osnovnošolsko pot na eni izmed naših osnovnih šol.

C. Š.