Zveri pobile kravo!

Foto: Fb

Zveri so znova udarile po živini slovenskih kmetov. Tokrat je bil krivec po vsej verjetnosti volk, ki je tik ob hlevu ubil in delno požrl telico. Tovrstni prizori so že vsakodnevni, saj je koncentracija zveri zaradi prepovedanega odstrela vse višja, opozarjajo kmetje, lovci in drugi uporabniki prostora.

Image may contain: tree, outdoor and nature

Image may contain: grass, mountain, tree, outdoor and nature

C. Š.

 • wert

  Ubogi slovenski kmet. Kdo ga bo zaščitil, če ga slovenska država noče ??? !!!

  • šmentanamuha

   Ne nasedaj tej satanistični propagandi. Ta slika po moje niti ni iz Slovenije.

  • karlina

   KMETJE, OBRTNIKI, DELAVCI, vsi tisti, ki so delali in delajo s svojimi rokami, za zasluzek, so bili trn v peti vedno v komunizmu in vedno bodo, skratka-zgodovina se ponavlja v vseh področjih, oz. komunizem ni v Sloveniji nikoli izginil, samo potuhnil se je za kakšni dve leti, po pravici povem, mene je strah , kaj vse bomo še doziveli v tej gnili drzavi, ki ji ni mar za malega človeka, pač pa za umazance, ki so prišli samo , kot zastonjski turisti, nič drugega-NA NAŠ RAČUN, drugorazredni drzavljani pa ze skoraj dihamo na škrge in si zategujemo pas pri vseh stvareh.

  • Marija

   Nevladnimi nam uvažajo migrante,branijo zveri.Sprašujem se od česa bodo živeli ko bodo imeli samo še to dvoje.Ko bo na tisoče zveri in tujcev.

 • Valter BraniSlav

  V zveri sta se preoblekla zakonca Kucan.
  Oba sta se po klanju zivali brezsramno smejala.

  • wert

   Tvoja glava ni le za dve kravji nogi, je še zraven za vime in rep.

 • šmentanamuha

  Čudne zveri, ničesar niso pojedle. Kot da koljejo samo za zabavoo in ne zato, ker so lačne. Čisto človeško vedenje. Kaj ne zgrabijo zveri žrtve za vrat? Kdaj in kje pa naj bi se to zgodilo? Katerega leta? In nobenega stražarja nikjer? Ne nas jebat, prosim …

  • alojz

   Bodo tudi stražarji kmalu. Ne se takrat bunit. Volk kolje tudi za zabavo kot praviš.

   • šmentanamuha

    Pojdi se solit, če se bojiš enga volka. kako boš potem branil domovino, ko bo treba?

    • karlina

     Šmentanamuha, zivim v področju zveri, blizu Kočevja in nedavno sem videla , ko sem bila s psičko na sprehodu, čisto blizu naju-šakale in tudi medvedi pridejo čisto blizu, tako, da , po pravici povem, da se je treba volkov res bati, ker ne pridejo sami, vedno pridejo v tropu, tako so meni povedali lovci. Medved pa napade, ko je res lačen, volk pa tudi, ko ni lačen, ampak uči svoje mladiče , kako se napada. Skratka, ko bodo eni ali drugi, Bog ne daj napadli človeka, bo hudo.

     • šmentanamuha

      Koliko napadov medveda ali volka na človeka beležimo v 100 letih ali nekaj desetletjih? Jaz vem samo za tistega, ko je tip rinu v medvedji brlog z mladiči, ki so posledično umrli zaradi lakote, ker so jim nato ustrelili mamo. Tip si je bil torej sam kriv in prav je, da ima zdaj čas razmišljati, kaj je naredil. Se mi prav nič ne smili.
      Dejstvo je, da država nima strategije upravljanja z zvermi, ki bi jih lahko tržili tudi kot turistično atrakcijo.
      Zato vidim rešitev v Nacionalnem parku, po katerem se ne moreš prosto gibati. Upravitelji parka nadzirajo prihode ljudi, ki za vožnjo po zaščitenem področju plačajo, torej KOČEVSKI SAFARI. Tako imajo urejeno na Aljaski. Tja lahko pridejo tudi raziskovalci življenja zveri, skratka ponuja se možnost za različne načine zaslužka. Takšen park pa bi lahko upravljali skupaj s Hrvati in Bosanci, ker se medvedovo področje razteza tudi v Bosno. pa še miroljubne sosedske odnose bi lahko razvijali med sabo.
      Streljanje medvedov, volkov in na splošno zveri, ker so ti na poti, je znak civilizacijske in duhovne zaostalosti. Zakaj sploh nekdo goji drobnico ali živino na takem področju in to nezaščiteno? Kdor se tako zelo boji za svoje življenje iz strahu pred medvedom, naj se odseli. Naravnost odvratno se mi zdi razmišljanje, kako je treba pobit vse zveri, da se bomo lahko v miru sprehajali po gozdu. Če se to področje zaščiti in nekako zameji, je jasno, da je takšno početje na lastno odgovornost.

      Kaj pa boš naredila, ko te bo nepovabljen obiskal kakšen migrant ali kar cela skupina? Boš zahtevala, da ga (jih) odstrelijo, ob tem da bo njihova objestnost in nasilje več kot očitno? Ti osebki točno vedo, da to, kar počnejo, ni prav, pa kljub vsemu izvajajo vdiranje, kraje in nasilje nad domačini, ki jim niso ničesar storili, in njihovo imovino. Medved in volk pa tega ne vesta in vendar se pogovarjaš o teh plemenitih živalih kot o zločincih, ki jih je treba pobit po kratkem postopku. Lovci bi na mesto streljanja, morali skrbeti za mrhovišča, da bi se živali zadrževale bolj v notranjosti. Medvedi in volkovi imajo pravico živeti tu.

     • Marija

      Upam,da bodo šli tja k svojim žago zagovornikom.

  • karlina

   Ampak vsi kmetje zal verjetno nimajo dovolj denarja za električnega pastirja, oz. zivina se pase na tako velikem področju, da se to ne da.

  • dare326

   Preveč gledaš Discovery… Za vrat zgrabijo samo velike mačke, ki žrtev najprej zadušijo. Če ne poje dosti in zbeži, je za to vzrok. Straža :))

   • šmentanamuha

    Okej, pustimo detajle, dejstvo je, da je tale žival usmrčena s strani človeka in ne zveri in uporabljena za namen demonizacije medveda in volka. Razparana čez trebuh, potem, ko so ji že puščali kri. Zver si ni privoščila niti kosa mesa svoje žrtve.

 • šmentanamuha

  Tudi če bi živino res napadla kakšna zver, kako to, da kmet pušča čredo nezaščiteno, če ve, da je to tudi medvedov ali volkov teren. Pozabili ste napisati od kod je ta slika.

 • šmentanamuha

  Zveri so znova udarile po živini slovenskih kmetov.

  Kakšno poročanje je to? Sramujte se!

  • Marija

   Zveri imajo sedaj mladiče in rabijo veliko hrane.

   • šmentanamuha

    Potrebujejo hrano? Hm, zakaj niso potem požrle tistega teleta? Niti dotaknile se niso hrane, samo razparale trebuh.

 • šmentanamuha

  Nekam zelo malo krvi je za tako strašen pokol. In tole zagotovo ni odrasla krava. Nekdo se je zelo potrudil za tole fotko. Razvajeni medved se niti ni potrudil pojesti svojega plena. In koža je kirurško precej natančno prerezana. Očitno imamo opraviti z zelo izobraženim medvedom in očitno neizobraženim kmetom, ki upa, da bodo ljudje nasedli na tale fejk masaker, ki ga je sam uprizoril … bedno.

 • Zgornji

  VSE TE PRERAZMNOŽENE ZVERI BODO NAJPREJ POMAGALE MIGRANTOM PRI ODSTRANJEVANJU VSEH POKVARJENIH POLITIKOV, NATO PA BODO POŽRLE ŠE PREOSTALE MIGRANTIČE KI SE NE BODO USPELI POBITI MED SEBOJ Z NJIHOVO “RELIGIJO MIRU” !!! ! !!! ALELUJA !!! ! !!! :-)

  • Marija

   Prej bodo pa požrle nas,ker nič ne naredijo in se še branimo ne.

   • Zgornji

    Vsak ki je dovolj blizu Bogu , ne bo nikakor požrt !!! ! !!! Amennn !!! ! !!!

 • karlina

  LJUDJE BOZJI, SEDAJ UPAM,DA SE ZE KONČNO ZAVEDATE IN ZAVEDAMO, DA V TEJ DRZAVI O VSEM ODLOČAJO-NEVLADNIKI, KI SO V BISTVU PLAČANCI SOROSA IN VLADE !!!!!!

  • šmentanamuha

   Daj nehaj s tem cmerjenjem. Mislim, da se Soros ne ukvarja z našimi medvedi in jaz ne sodelujem v nobeni nevladni organizaciji. Takšna strahopetnost in krvoželjnost hkrati, seveda ob zahtevi, da si roke s krvjo mažejo drugi. Ti pa boš varno sedela doma.

 • Slovenka

  Vsak kadaver je treba odvreči pred DZ in nikogar nič ne sprašujte, kaj in kako. Delujte po pameti.

 • Franjo Trojner

  Nevladniki naj gredo volke, medvede, šakale in ostale zveri v hosto prepričat, da ti postanejo vegeterjanci in bo volk, medved itd. sit, koza, ovca, krava itd. pa živa in cela.

 • Janez Bedenik

  Dragi kmetje,na teh ogroženih območjih ,ne se zanašat na našo državo,da vas bo zaščitila.Idite raje vprašat francoske kmete,kako so se elegantno rešili tistih od Slovenije podarjenih medvedov!Uporabite recept!

  • šmentanamuha

   Tako razmišlja bednik.

   • anzek

    Koliko imaš živali v hlevu, na paši? Sam vprašam?
    Sam sem kmet in dobro vem kakšen je to problem. Pa ne mi o tem, da je potrebno živali zaščititi s tako ali drugačno ograjo. Ograja stane zelo veliko denarja, pa še ta ni 100%!!

    • Nata

     Ne se jezit !!

     Zato pa smo tule , na portalu zbrani ljudje vseh poklicev, da vsakdo lahko kaj več iz svojega zornega kota pove.

     Saj je šmentana muha mislila samo na ono pripombo o medvedih.
     Tako imata vsak po svoje prav.Eden o slabi skrbi države za kmetem, druga pa skritizira primerjavo z medvedi.
     No, vi imate izkušnje z ograjami. . . . kaj pravite kolikšno moč elektrike spustimo vanjo, da se ne bodo scvrli, ampak samo ustrašili ?
     Ne mislim medvede, ampak one šeriatarje !

     • anzek

      Moj pašni aparat ima moč 25J. To je za navadnega smrtnika več kot dovolj. Ko Vas enkrat strese, verjemite, se ne boste dotaknili niti navadne žice, če boste samo pomislili, na ta občutek. To Vam ne govorim na pamet ampak iz lastnih izkušenj.
      Glede muhice pa ….na živce mi gredo “salonski” kmetje ali kmetice, ki znajo samo pametovati izza šanka. Za začetek bi lahko muhica prebrala kakšno knjigo od Janeza Jalna in se poučila, kako so se v starih časih kmetje borili proti zverem.

     • Nata

      O, potem pa mene v vaših koncih ne boste videli !!

      A vidite kaj migrantov ? Pazite na svojo lastnino anzek. . . . . .morda tudi elektrika ni pravo sredstvo za te invazilante !!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!