Zveza društev upokojencev in Sindikat upokojencev izrazila zadovoljstvo nad ukrepom vlade – kar 292 tisoč upokojencev bo prejelo solidarnostni dodatek

Foto: iStock

Zveza društev upokojencev Slovenje (Zdus) in Sindikat upokojencev Slovenije pri svobodnih sindikatih sta izrazila zadovoljstvo z ukrepom. “V tem kriznem času smo lahko zadovoljni, da bo izplačilo izvedeno že v sredini meseca aprila in da si bodo upokojenci lahko malce omilil situacijo, ki je nastala zaradi epidemije. Predvsem pa, da ta dodatek ne bo vplival na ostale socialne transfere in potrebno oskrbo na domu,” so za STA navedli v Zdusu.

Med ukrepi za blažitev posledic epidemije koronavirusa, o katerih se je vlada dogovorila na nočni seji, je tudi solidarnostni dodatek za upokojence s pokojnino do 700 evrov. Prejeli ga bodo 15. aprila. Znašal bo od 130 do 300 evrov, določen pa bo glede na višino pokojnine. Zveza društev upokojencev in sindikat upokojencev sta zadovoljna z ukrepom.

Solidarnostni dodatek se ne bo zavedel med osebne prihodke posameznika tako, da bi kakor koli vplival na upravičenost do ostalih socialnih pomoči in pomoči na domu in morda na dohodnino, je na današnji predstavitvi vladnih ukrepov zatrdila ministrica za kmetijstvo in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec.

Prejemniki pokojnin v višini do 500 evrov bodo prejeli 300 evrov dodatka, tisti s pokojnino, ki znaša več kot 500, a ne več kot 600 evrov, bodo upravičeni do dodatka v višini 230 evrov, tisti s pokojnino, ki znaša več kot 600, a ne več kot 700 evrov, pa do dodatka v višini 130 evrov. Dodatek bo tako dobilo več kot 292 tisoč ljudi, sredstva v ta namen pa so predvidena v višini 66,6 milijona evrov.

Hana Murn

 • janko

  Bravo, vlada, lepo, tako se dela!
  Se pravi, da ima 300 tisoč upokojencev mizerno pokojnino. Pa saj smo ena revna, socialistična država! VSA zahvala pa gre – POSTKOMUNISTOM, danes “takozvanim” SD, Desus, SAB, Levica. To so “tekovine naših” !

 • Vera

  Pravkar je bila tiskovna konferenca pri kateri so sodelovali trije strokovnjaki, ki vladi pomagajo s predlogi za gospodarstvo in finance , da se bo škoda zaradi “korona-virusa” vsaj zmanjšala , če že ne v celoti odpravila.Vredno je vsak dan ob 11 h in ob 17 h prisluhniti na NOVA 24 TV , kajti odgovori novinarjem so kratki ,jedrnati ,ter vsebinsko bogati. Hvala Bogu,da jih imamo , saj le v slogi vseh je moč.

  • janko

   Zakaj mi daješ minuse, Vera?

   • RATATA

    ta Vera je čudakinja! jo kar naprej nekaj obtrgava!

    • janko

     Uf, samo zmotila se je, izgleda. Mi je že dala plus, minus pa stran.

  • janko

   Hvala, da si mi minus spremenila v plus! Kogar cenim, mi ni vseeno, kaj si misli o mojem mnenju.

 • Antonius

  Sindikat upokojencev?!
  Poglej ga čudež, a indikata nezaposlenih pa še nimamo. Branil bi njihovo pravico do socialne pomoči in pravico do njihove svobodne in demokratične odločitve, da jih na zavodih za zaposlovanje ne smejo posiljevati s službo.
  Zveza društev upokojencev je pa še en nateg, podoben društvom raznih nevladnikov, prisesanih na državne jasli. Prek zveze društev upokojencev agitirajo na upokojene, naj na volitvah podprejo Kučanove.
  Jaz sem član društva upokojencev v bifeju pri Metalki, predsednica nam je pa prijazna natakarica.
  Izvolili smo jo soglasno z dvigom dopoldanske ekspres kave.
  Ker sem neodvisen in svoboden od raznih upokojenskih sindikalistov in društev, volim SDS.

 • realnost

  Kaj bo pa s 6€ pavšala ki ga je obljubila Bratuškova za že decembra tega leta?? Haha

  • RATATA

   se interpolira

  • Gren

   KJE JE PA EHJAVCEVIH TISOČ EVROV ?

 • RATATA

  To je neumnost!!
  in le bildanje Desusa(!!), ki bi moral po ustavi bit prepovedan!
  Delavec bo tako dobil 70% minimalne plače kar je okol 500,00
  upokojenec, ki pa ima že sedaj 699,00 še dodatnih 130,00 eur = 829,00!!!!
  Pa kje je tu logika??

  • Vera

   To bo samo 1x na pomoč sredi aprila 2020. Kakšna čudakinja sem jaz zate ? Janku sem dala minus po pomoti,kar sem pravkar popravila.

   • RATATA

    A nen si se pa sedemkrat zmotila? Vidiš da si čudakinja!

    • janko

     Ojoj, Ratata, sočustvujem. Verica, ne nas lasat, no.

     • RATATA

      jaz ne potrebujem plusov, minusi mi gredo pa na živce, ker se mi zdi, da je potrebno oporekat.

     • Vera

      ” Verica ” sem bila pred 60 timi leti , zdaj sem že dolgo Vera .Oprostite mojim nenamernim napakam .

     • janko

      Dajmo se vsi tikat, sem navadnež v penziji. Kogar cenim, mi ni vseeno kaj misli o mojem mnenju, zato sem se vprašal, kaj nimam prav, da mi da senior foruma minus. Rad preberem tvoje cenjene prispevke tukaj.

   • samotoje

    Ti se kar malo prevečkrat zmotiš. Če se s kom ne strinjaš, to raje odkrito povej.

    • samotoje

     Na, vidiš, še en lapsus calami?

  • cosmosjasnovidec

   Kaj vem.Sicer nisem v penziji in mi je vseeno glede tega smatram pa,da,če bodo res dali upokojencem ta dodatek ni nič narobe saj jih večina res težko shaja kolikor je meni znano in jim privoščim čeprav dvomim,da bo kaj iz tega resničnega.
   Teh 669,00 eurov kot pišeš dvomim da sploh dobi večina upokojencev imam znanca na socialnem zavodu in se včasih pogovarjamo o tem tako,da nekateri sploh ne pridejo čez cirka 500 eu z po 40.let delovne dobe kar je sramota seveda za državo saj primer čefutarji kateri nikoli niso nič delali prejemajo za nedelo veliko več in,da sploh ne omenjam ciganov.
   Očitno pa si na hitro spregledal,da bo ta pomoč namenjena samo za enkratno za pomoč upokojencem ne pa še v naprej tako kot je napisala spodaj Vera.
   —————————————————————————————————————-
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
   —————————————————————————————————————-

   • RATATA

    Saj so objavili številke koliko jih je s 400 do 500, 500 do 600 in 600 do 700 !
    Seveda je sramota!!
    Kot je sramota, da ima npr. Trgovka ki je ßla v penzion s polno delovno dobo pred 20 leti 300 eur več penziona kot tista trgovka s polno delovno dobo, ki se je upokojila včeraj!! To me moti! Ker je enačba napačna!!
    V penzion kasi je itak gromozansli minus!!
    1,5 miliarde je treba prispevat iz proračuna, ker je vplačanih prispevkov iz gospodarstva premalo!!!
    Predvsem sem pa primerjal to z nadomestili za delavce in samostojne podjetnike ki ne morejo delat… in bodo dobili 70% minimalne pljačke t.j. 500 eur!!!
    Pa imajo otroke za rihtat!!!!
    Sfukana država smo ubožjo matr!!!

  • janko

   To bo samo enkratna pomoč v aprilu. Za pozdravit.

 • Novo Jutro

  Ja, res je…..nateg kot že velikokrat poprej. Spomnimo se, da je v letih 2oo4-2008 Janševa vlada recipročno z rastjo narodnega bruto dohodka višala tudi pokojnine. A glej ga zlomka…..briljiral je pa Kahl in si prilastil vse zasluge on ovacije, ko je obljubil 1000 E penzije. To drušvo ozir. t.im. sindikat ni k….m migno pa si bo verjetno prilastil enako zsluge in vlade se ne bo pri tem kaj dost omenjalo. Zakaj za vraga Vi Hanna Murn tako z lahkoto promovirate to umetno tvorbo?

 • cosmosjasnovidec

  Poglejte samo kaj pišejo čefutarske nesnage glede tega dviga pokojnin ter Corona virusa.Zabiti kreteni ostanejo kreteni za vedno.
  ………………………………………………………………………………………………………………………………
  Anđa Ćosić
  Hvala Bogu ce bo res bomo lazje placevali poloznice i mal vec nam bo ostalo za zdravila saj za tiste ki jih potrebujemo pa se dodstno zavarovanje pa si mislite kolk nam ostane za zivljenje korona dobro dosla ce ni dostojnog zivljenja
  ……………………………………………………………………………………………………………………………….
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-

 • plamen100

  Jansa je najrevnejsim upokojencem pod 500 eur toliko naenkrat dal, kot bi jim Bratusca dala v 4 letih po 6 eur!! Tistim, ki se nekaj zmrdujete pa v razmislek dogodek, ki sen ga lani dozivel v lekarni, ko sta upokojenca za katrera se je ze na prvi pogled videlo, da skromno zivita, placala za eno papirnato vreco zdravil 70 eur??? Mogoce pa je res korona vcasih resitev iz te bede kamor so pahnili levaki 300.000 ljudi (ko je bil predsednik vlade Rop ki je izumil formulo da so se pokojnine celo zmanjsevale).
  Kakor koli, vsaka cast vladi!!!

 • 24x ceplen

  Mater Janez preseneča vsak dan, tudi tiste ki mu niso verjeli. Situacija je ravno prava da pokaže svoje sposobnosti in doslej mu gre 1.000.000 % bolje kot levakom. Upam, da se ne bo pokvaril, ko kriza mine.

 • Zvjezdan Srbić

  Ni ravno Janša Pivčevi še ne dolgo nazaj dal za vedeti, ko je sanjala o 2milijardah za kmete in upokojence, da denar ne raste na drevesu? So orng pognojili in zalili, da je obrodilo bonbončke, ki prinašajo zobno gnilobo.