fbpx

Bravo zlata Ilka Štuhec!

foto: STA

Na uvodnem smuku v kanadskem Lake Louisu je zmagala Slovenka Ilka Štuhec. Mariborčanka je tako osvojila 73. slovensko zmago v svetovnem pokalu, 50. v ženski konkurenci ter sedmo smukaško.

Šestindvajsetletna Štajerka je šele tretja Slovenka s smukaško zmago na tekmah za svetovni pokal.
Dvakratna mladinska svetovna prvakinja, v smuku in slalomu je bila velik smučarski talent, je imela tudi veliko smole s poškodbami, zaradi katerih je odložila pohod na vrh. Očitno se je prekletstvo poškodb ustavilo, Slovenija pa dobiva novo odlično smučarko, ki bo pred TV ekrane pritegnila Slovence tako, kot je to znala Tina Maze.

V izjavi za medije je Ilka povedala: “Želela sem si odpeljati dobro, dati vse od sebe. Ko pa sem prišla v cilj in videla to številko 1, zeleni napis, prednost, sem si mislila: res svetovno. Res fajn.”

Foto: STA

Foto: STA

Zmaga je zaslužena
Štuhčeva je drugi tek dobro peljala že od starta, saj je imela najboljše vse vmesne čase. Tudi v novi sezoni trenira pod vodstvom trenerja Gregorja Koštomaja. Ta je ob zmagi dejal: “Predvsem poleti smo zelo dobro trenirali, veliko s fanti. Imela je zelo dobro primerjavo, predvsem pa motivacijo, morala se je dokazovati. Že tam je bilo čutiti, da je hitra, a saj veste, to se mora vedno potem potrditi na tekmi. Tu na treningih smo poskušali narediti nekaj stvari in takoj se je videlo, da je med boljšimi tekmovalkami.”

Veselje je bilo v cilju nepopisno, vsem se je od srca odvalil velik kamen. Trener Koštomaj pa je še povedal, da je bila zmaga več kot zaslužena.

STA, Aleksandra Jug